Ben jij single en helemaal klaar met online daten? Zo vind je wel een partner die bij je past!
31 mei 2019 

Ben jij single en helemaal klaar met online daten? Zo vind je wel een partner die bij je past!

1. Zo trek je mannen aan

Voordat je met iemand contact kunt maken, moet er natuurlijk wel een eerste aanspraak zijn. Een reden waarom mannen naar jou toekomen of met jou beginnen te flirten. Hoe word je nou zo’n zogenoemde ‘mannenmagneet’? Je kunt uren voor de spiegel staan voor een perfecte look, maar je kunt ook gewoon iets aantrekken waar jij je prettig bij voelt.

Mannen vinden het leuk als je aandacht aan je uiterlijk besteedt, maar het moet niet teveel worden. Jezelf zijn is daarin veel belangrijker en bovendien straal jij veel meer uit als jij lekker in je vel en outfit zit. Waar mannen echt op vallen zijn enthousiaste vrouwen die vrolijk en positief zijn. Dus een goeie glimlach is jouw beste accessoire van de avond!

2. Flirten als een pro

Ok, dan staat hij in je buurt of je bent in gesprek en dan moet je dus laten blijken dat jij wel interesse hebt. Hoe kun je nou subtiel flirten zonder dat het awkward wordt?! Het vraagt toch wel een beetje lef en de angst voor afwijzing kan best aanwezig zijn. Zorg daarom dat je werkt aan je zelfverzekerdheid, ook buiten het flirten om. Spreek daarom regelmatig mannen aan en maak daarbij oogcontact, zodat je hier gewend mee raakt. Bijvoorbeeld op een feestje, bij vrienden van jouw vriendinnen of op een werkborrel. Hier zit natuurlijk geen bedoeling achter, maar het gaat om de gewenning.

Op het moment dat die ene leuke man voor je staat, ga je voor jezelf besluiten dat je zelfverzekerd bent en dat je niks te verliezen hebt. Vaak zullen je gedachten onbewust benvloeden hoe jij je gedraagt. Maak oogcontact, stel een vraag, reageer op hetgeen wat hij vertelt en zorg dat je een vrolijke en positieve uitstraling hebt.

3. Onrealistische verwachtingen

We zijn geneigd om te zoeken naar de ideale man, die voldoet aan het plaatje dat jij in gedachten hebt. Vaak werkt dit juist alleen maar belemmerend, omdat je daardoor alleen maar mitsen en maren ziet. En bovendien, geen enkele man zal perfect zijn. Wellicht op het eerste gezicht, maar verderop in de relatie zul je altijd dingen gaan ontdekken die je liever anders gezien had. Dat hoort er helemaal bij, jullie zijn immers twee individuen.

Probeer het perfecte plaatje dan ook een beetje los te laten en wat losser in te staan. Zodra je de verwachtingen loslaat, zal er ruimte ontstaan voor mooie onverwachte kansen.

4. Hulp

Denk je nou, leuk al die tips maar ik kom echt nooit een leuke man tegen?! Dan kun je eraan denken om het lot een handje te helpen. Als Tinder en andere online datingsites niet zijn vruchten hebben afgeworpen, dan kun je ook eens kijken naar relatiebemiddeling. Zij zijn er in gespecialiseerd om mensen bij elkaar te brengen.

Als je je aanmeldt, begin je met een persoonlijk gesprek; daarin vertel je wie je bent, wat je wilt in het leven en waar je naar op zoek bent. Zij hebben vaak een goede kijk op passende matches en gaan vervolgens met hetgeen jij gedeeld hebt, op zoek naar een geschikte partner waar jij een keer mee kunt afspreken.

5. Succesvolle date

Op het moment dat je een date hebt staan, is het natuurlijk wel belangrijk dat het een leuke date wordt. Vaak gaan we op een eerste date wat drinken of eten, maar het is nog makkelijker (en misschien nog wel veel leuker!) om een activiteit te gaan doen, zoals wandelen, bowlen, shoppen of picknicken. Het gesprek komt dan vaak makkelijker op gang. Vind hier goede date tips voor in de lente/zomer en hier tips voor daten in de herfst/winter.

Mocht je zenuwen voelen, probeer deze dan ook even te benoemen zodat ze er mogen zijn. Maak het niet te zwaar, maar zeg bijvoorbeeld: “Toch wel spannend zo’n eerste date merk ik, maar goed, wat gaan we doen?”. Probeer verder het gesprek gedurende de date gaande te houden door goed te luisteren en vragen te stellen. Hou het een beetje luchtig en gezellig, zorg dat je de eerste keer nog niet je hele verleden op tafel legt.

Hopelijk hebben deze tips je verder geholpen. Succes!

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?