Ben jij altijd te druk? Lees dan dit even!
01 juli 2019 

Ben jij altijd te druk? Lees dan dit even!

Goede drukte versus geleefd worden

Natuurlijk kan drukte prettig zijn. Als je lekker bezig bent, je leven leeft, geld verdient, activiteiten doet waar je blij van wordt en waar je waardering van krijgt van je partner en je vrienden. Dan laad dat je op. Dan voel je je betrokken in het leven.

Maar non-stop bezig zijn met activiteiten, een druk bestaan hebben en het gevoel krijgen dat je niks bereikt -of in ieder geval niks waar je voldoening van ervaart- dat put je uit. Je lichaam gaat je dan signalen geven, constant zeurde hoofdpijn, je rusteloos voelen, slecht slapen, vermoeidheid, schreeuwen of snel kwaad worden en vluchten voor moeilijkheden.

Excuus?

Hard werken of opgaan in je werk lijkt een prima excuus om niet te hoeven kijken naar wat niet werkt. Een vakantie of weekend voldoet dan niet om hiervoor een ommezwaai te maken te midden van al deze drukte. Want zodra je weer aan het werk gaat of thuis bent zal je snel weer in je oude routine vallen. Omdat de drukte niet weggaat, je niet precies weet wat je echt wilt en zo weer opgeslokt wordt door het alledaagse.

Een beslissingen nemen

Het allerbelangrijkst voor jezelf is om echt af te vragen waar je echt naar verlangt. En dit doe je net even op een tussendoor moment. Nee, gun jezelf hiervoor even de tijd en wees ook lief voor jezelf.

  1. Want wat wil je echt?
  2. Hoe wil je je voelen na een dag werken
  3. Wat gaat jou voldoening geven?

Zomaar 3 kleine vragen die een groot verschil kunnen maken. Als je dat scherp hebt dan kan je vooruit gaan en nee zeggen tegen zaken die jou niet brengen wat je nodig hebt. Dan ga je de drukte van alle dag tegen, omdat je focus hebt en je weet welke kant je op wilt. Dan ga je beslissingen nemen die maken dat je droom uit gaat komen.

Op 31 augustus geef ik hier ook een workshop over, als je meer wilt weten lees dan hier verder.

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?