Beginnen met lenzen? Dit moet je weten!
26 mei 2017 

Beginnen met lenzen? Dit moet je weten!

Waar te beginnen?

Als je wilt overstappen of beginnen met lenzen is het aan te raden naar een opticien te gaan om je sterkte te laten opmeten. Zo’n meting is gratis dus laat je hierdoor niet weerhouden. De sterkte van een bril en lenzen zijn niet hetzelfde omdat een bril verder van je oog afzit dan een lens, dus ga er niet zomaar vanuit dat deze hetzelfde zijn.

Bril versus lenzen

Als je een bril draagt of niet volledig afhankelijk wilt zijn van je lenzen kun je het dragen van een bril gewoon afwisselen met het dragen van je lenzen. Doe wat voor jou goed voelt, je kunt elk moment switchen. Sommige mensen vinden het fijn om na een dag lenzen ingehad te hebben, ’s avonds even voor de bril te gaan. Of als je een dag niet fit bent en veel slaapt is een bril ook een fijne afwisseling.

Maandlenzen of daglenzen

Je hebt lenzen die een hele maand meegaan of lenzen die voor 1 dag geschikt zijn, als een soort wegwerp lenzen. Voor welke je wilt gaan is aan jou, het beste kun je dit even overleggen met een opticien. Als je elke dag lenzen draagt, dan zijn maandlenzen in principe goedkoper. Maar natuurlijk kan het ook zo zijn dat je in basis een brildrager bent, maar er lenzen bij wilt hebben voor bepaalde activiteiten zoals autorijden of sporten. Dan zouden daglenzen weer beter passen.

Harde en zachte lenzen

Wellicht heb je weleens gehoord van harde en zachte lenzen. Wij leggen vandaag globaal het verschil aan je uit, natuurlijk kun je dit verder met een opticien bespreken.

Harde lenzen
Harde lenzen worden in de vorm van je oog gemaakt, maar laten daarentegen geen zuurstof door. Hierdoor worden je ogen sneller moe. Ze kunnen ook verschillende oogafwijkingen corrigeren en zijn duurzaam in gebruik.

Zachte lenzen
Zachte lenzen zitten heel comfortabel en zijn goedkoper. Ze worden op basis van een standaardmodel van een oog gemaakten zijn daarom niet voor iedereen geschikt. Maar de meeste gebruikers hebben wel een voorkeur voor de zachte lens. Het nadeel is echter dat ze sneller vies worden.

Test wat voor jou goed voelt

Alle soorten lenzen die wij besproken hebben zijn tegen een voordelig tarief te verkrijgen bij Eyelens.nl. Laat je goed informeren en probeer gewoon eens uit wat voor jou fijn voelt. Hopelijk hebben we je een beetje op weg geholpen en kun je je eigen zoektocht starten, succes!

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?