Lize Mast
07/09/2014
1 min
0

Beautytips tegen een vale rokershuid

07/09/2014
1 min
0

Wat gebeurt er met je huid als je rookt?
Doordat er meerdere toxische (giftige) stoffen in een sigaret zitten, verouderd je huid sneller dan gemiddeld. Dit komt onder andere door vrije radicalen die je gezonde huidcellen beschadigen, de bloedcirculatie verminderd (denk maar aan de vale huidteint van een roker), veel onzuiverheden doordat uitgeblazen rook je huid verstopt en collagene cellen die voor de stevigheid van je huid zorgen raken beschadigd met meer en diepere rimpels tot gevolg.

rokershuid

Wat kun je doen tegen een rokershuid?
Zoals gezegd; het beste is en blijft natuurlijk stoppen, als dat om wat voor reden dan ook (nu nog) niet lukt heb ik wat tips om toch je huid van buiten en van binnenuit te beschermen.

1) Reinig je huid 2x per dag met een milde licht schuimende reinigingsmousse om je huid tot in de poriën schoon te maken.

2) Scrub of peel je huid gemiddeld 2x per week om je huid van dode huidcellen te ontdoen en onzuiverheden minder kans te geven. Daarnaast geeft het verwijderen van dode huidcellen je huid een gezondere glans.

3) Gebruik huidverzorging vol vitamine C en antioxidanten om de weerstand van je huid te verhogen en haar meer te laten stralen.

4) Eet veel groenten en fruit vol antioxidanten om je van binnenuit te beschermen tegen de schadelijke invloed van vrije radicalen. Tevens hebben donker groene groenten (bijv. spinazie en komkommer) een ontgiftende werking. Vind je dit lastig, maak dan bijvoorbeeld dagelijks een groene smoothie.

5) Neem dagelijks een vitamine C supplement, sigarettenrook verhindert namelijk het ontgiftingsproces in je lichaam, waardoor vitamine C minder goed wordt opgenomen.

Wat doe jij tegen een rokershuid?

Reacties
Categorieën