Aquarel effecten op eieren

Er staan al enkele mooie zelfmaak paasdecoratie-ideen hier op Vriendinnenonline. Ik laat je er graag nog een zien! Want jouw paasbrunch mag er best een worden waar jij en/of je kinderen veel zelfmaak plezier van hebben.

Benodigdheden:

  • Eieren (gekookt en gepeld)
  • Voedselkleurstof
  • Water
  • Rietjes
  • Evt. piepschuim en spelden om de ei op zijn plek te houden
Ik gebruikte voor dit project voedselkleurstof. Je kunt het tegenwoordig op veel plekken kopen: In taartdecoratiewinkels, toko’s en zelfs bij de xenos. Het is vaak een vloeibare stroperige substantie.

Aquarel Effect op eieren3

1. Kook het gewenste aantal eieren totdat ze hard zijn en pel ze vervolgens. Maak ze nat met water, dit helpt de inkt mooi te vloeien.

2. Om ervoor te zorgen dat de eieren goed blijven liggen tijdens het kleuren, maak ik van 4 spelden die ik in een vierkantje in piepschuim prik, een soort kommetje. Daar kun je de eieren rechtop inzetten (dus niet op de spelden, maar tussen de 4 spelden in)

3. Maak vervolgens met twee druppels van de kleurstof en een beetje water je eigen eetbare inkt. Voor deze eieren combineer ik groen en blauw om een fris effect te verkrijgen. Combineer geel en rood voor een warm kleurenspel. Of roze en paars voor iets zwoelers.

Aquarel Effect op eieren4

3. Met behulp van een rietje pik ik een druppel van de eetbare inkt op en raak het eitje waar ik de inkt wil laten vloeien. Als je ook maar een beetje van zelfmaken houdt, dan geniet je hier al van. Het zien gaan van de kleuren die hun weg zoeken over het oppervlak van eitje, een feestje opzich!

4. Je kunt het zo vaak doen als je zelf wilt, experimenteer en kijk wat het inkt doet en wat jij mooi vindt!

Aquarel Effect op eieren6

Een leuke optie: Heb je waskrijtjes in huis? Even zoeken in de kamer van je kinderen of anders halen bij de Wibra of de Hema. Teken met een waskrijtje een patroontje of een figuurtje op het ei.

Maak het ei daarna nat en laat de druppels gekleurde inkt los op het ei. Omdat de lijnen van het waskrijt vet zijn, stoten ze water af, maar ook de inkt. Zo leuk om te zien hoe de kleurstof tot aan de grenzen van het waskrijt vloeit.

Aquarel Effect op eieren

eieren-aquarellen

Omdat het ei gekookt en gepeld is en ik eetbaar vloeistof heb gebruikt, zijn de eitjes direct klaar om te eten.
Eet smakelijk!

Hartelijke groetjes en tot een volgend project.

Karin Joan

Aquareleffect op eieren 1

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen