Porties: voor 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Ingredinten:
- 2 appels
- 4 vierkante bladerdeegvellen uit de diepvries
- Abrikozenjam
Zo maak je het!
Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Haal vier bladerdeegvellen uit de diepvries en leg ze op een bakplaat, bedekt met bakpapier. De bladerdeegvellen hoef je niet te ontdooien, je kan meteen verder met het recept.
- Was de appels en droog ze goed af. Snijd flinterdunne plakjes van de appels met een mandoline of een schaaf. Heb je geen mandoline? Dan kan je een dunschiller gebruiken.
- Prik nu met een vork gaatjes in ieder bladerdeegvel en smeer er royaal een laag jam over. Laat wel 1 cm van de zijkanten vrij, daar hoef je geen jam over te smeren.
- Beleg nu de jam trapsgewijs met de plakjes van een halve appel. Besmeer nadien de bovenste laag appels met nog wat jam.
- Zet de bakplaat met de appelgebakjes 15 minuten in het midden van de oven.
- Haal de appelgebakjes uit de oven. Serveer ze warm of koud, allebei overheerlijk!
Tips & Tricks
- Maak deze appelgebakjes ook met andere jamsmaken. Denk maar aan rabarber of mango.
- Je kan ook een grote appelplaat maken. In de supermarkt vind je in de koelafdeling grote bladerdeegvellen, die je daar prima voor kunt gebruiken.
- Verwijder enkel het steeltje van de appel voordat je deze in flinterdunne plakjes gaat snijden. De schil of het klokhuis verwijderen, hoeft niet!
- Probeer deze gebakjes ook met ander fruit zoals met peer, of perzik.
- Je kan ook zelf bladerdeeg maken, maar het kost je dan wel wat tijd. Bladerdeeg uit de diepvries of koelafdeling is even lekker en bespaart je heel wat tijd!