Appetijtelijke appelgebakjes
27 januari 2015 

Appetijtelijke appelgebakjes

Porties: voor 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten

Ingredinten:

 • 2 appels
 • 4 vierkante bladerdeegvellen uit de diepvries
 • Abrikozenjam

Zo maak je het!

Verwarm de oven voor op 200 graden.

 1. Haal vier bladerdeegvellen uit de diepvries en leg ze op een bakplaat, bedekt met bakpapier. De bladerdeegvellen hoef je niet te ontdooien, je kan meteen verder met het recept.
 2. Was de appels en droog ze goed af. Snijd flinterdunne plakjes van de appels met een mandoline of een schaaf. Heb je geen mandoline? Dan kan je een dunschiller gebruiken.
 3. Prik nu met een vork gaatjes in ieder bladerdeegvel en smeer er royaal een laag jam over. Laat wel 1 cm van de zijkanten vrij, daar hoef je geen jam over te smeren.
 4. Beleg nu de jam trapsgewijs met de plakjes van een halve appel. Besmeer nadien de bovenste laag appels met nog wat jam.
 5. Zet de bakplaat met de appelgebakjes 15 minuten in het midden van de oven.
 6. Haal de appelgebakjes uit de oven. Serveer ze warm of koud, allebei overheerlijk!

Tips & Tricks

 1. Maak deze appelgebakjes ook met andere jamsmaken. Denk maar aan rabarber of mango.
 2. Je kan ook een grote appelplaat maken. In de supermarkt vind je in de koelafdeling grote bladerdeegvellen, die je daar prima voor kunt gebruiken.
 3. Verwijder enkel het steeltje van de appel voordat je deze in flinterdunne plakjes gaat snijden. De schil of het klokhuis verwijderen, hoeft niet!
 4. Probeer deze gebakjes ook met ander fruit zoals met peer, of perzik.
 5. Je kan ook zelf bladerdeeg maken, maar het kost je dan wel wat tijd. Bladerdeeg uit de diepvries of koelafdeling is even lekker en bespaart je heel wat tijd!
Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?