Als je deze kerst alleen bent of je alleen voelt
25 december 2019 

Als je deze kerst alleen bent of je alleen voelt

Eenzaamheid is van iedereen

We horen de media vaak praten over ‘eenzame ouderen’, maar eenzaamheid is niet alleen eigendom van alleenstaande bejaarden. Nee, sterker nog.. het gevoel van eenzaamheid kan iedereen overkomen: Jong, oud, man, vrouw, rijk of arm. Veel van ons zullen in hun leven een periode van eenzaamheid ervaren. Het missen van aansluiting door bijvoorbeeld een verhuizing, ziekte, ruzie, werkloosheid of het wegvallen van een dierbare kunnen hieraan bijdragen. En misschien heb je wel lieve vrienden of familie, maar kun je door allerlei redenen lastig verbinding voelen.

Alleen met kerst

Je alleen voelen is een vreselijk gevoel. Je eenzaam voelen met kerst is nog confronterender omdat je al weken hoort hoe ‘gezellig’ deze dagen moeten zijn. De media creëert een eenzijdig beeld van grote groepen familie en vrienden die samen zijn, terwijl dit lang niet bij iedereen het geval is. Juist de afwezigheid van familie, vrienden of een geliefde kan hierdoor keihard binnenkomen.

Ben jij alleen vandaag, behandel jezelf dan als je beste vriendin. Slaap uit, eet en drink waar je zin in hebt, ga lekker een stuk wandelen, begin aan een knutselproject of zet de televisie aan. Doe alles waar jij zin in hebt! Zie vandaag als het begin van een nieuw jaar, van een nieuwe periode waarin jij een frisse start kunt maken. Ga komend jaar iets nieuws oppakken waar jij energie van krijgt zoals een hobby, een sport die je leuk vindt of ga vrijwilligerswerk doen. Juist door je leven nieuwe input te geven, zullen er weer nieuwe deuren voor je opengaan. En maak eens een gesprekje met een onbekende of sluit je aan bij onze community om nieuwe vriendinnen te leren kennen.

Laat zien dat jij er bent

Ben je niet eenzaam, wees dan waakzaam voor degenen die dat wel kunnen zijn. Een paar simpele woorden, een uitgestoken hand.. het kan voor iemand het verschil maken. En voor iedereen die vandaag eenzaamheid ervaart, probeer te bedenken dat kerst eigenlijk ook maar gewoon een dag is waar we allerlei verwachtingen aan toegekend hebben. Het gaat feitelijk maar om 2 dagen in het jaar, niet over de rest van je leven. En juist dát stukje, al die andere dagen van je leven die nog komen gaan, ligt in jouw handen. Dit kun je elke dag een nieuwe start geven, zo ook vandaag.

Er zijn mensen die op jou wachten, die jou nog niet kennen. En mijn kerstwens voor jou is dat jij deze mensen zult vinden. Laat de wereld weten dat jij er bent. Geef mensen de kans om jou te leren kennen. Het is jouw leven, jouw start. En.. je bent het waard om te vieren en gevierd te worden. Vandaag met kerst en alle dagen die nog komen gaan.

Veel liefs,

Lize

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?