Alles is zoals het zou moeten zijn - Daphne Deckers
10 maart 2015 

Alles is zoals het zou moeten zijn - Daphne Deckers

Ze is een echte duizendpoot, Daphne Deckers is schrijfster, columnist en presentator. Al jarenlang is ze n van Nederlands bestverkopende auteurs. Na diverse columnbundels, waarvan 111x Daphne de meest recente is en twee kinderboeken, was daar in 2012 haar debuutroman; ‘Alles is zoals het zou moeten zijn’. Een heerlijke roman vol liefde, verdriet, bedrog, seks en ontzettend veel humor.

Iris Vandenberg is eindredacteur bij een mediabedrijf, ze bedenkt en ontwikkelt tv-programma’s. Ze woont samen met haar jeugdliefde Pieter in Amsterdam. Iris is destijds gestopt met haar opleiding journalistiek om de dure opleiding van Pieter te betalen. Als ze beiden een goede baan hebben, net een huis hebben gekocht is Iris klaar voor de volgende stap: een liefdesbaby. Echter, daar denkt Pieter anders over. Iris wil koste wat het kost haar droom verwezenlijken en stopt stiekem met de pil. Terwijl Iris op haar roze wolk zweeft, drijft Pieter steeds verder van haar weg zonder dat zij dat door heeft.

Als dan eindelijk de baby is geboren gaat alles mis. Pieter biecht een geheime relatie op met zijn co-assistente (hoe clich) en twijfelt of hij wel de vader is van de pasgeboren baby. Hij verlaat baby en Iris om met zijn nieuwe vlam in Afrika te gaan werken. Daar zit Iris dan, met haar pasgeboren baby en een hond die voor geen meter luistert in haar gloednieuwe huis zonder man of handleiding.

Daarnaast achtervolgt haar ook een familiegeheim, waar ze beetje bij beetje meer over te weten komt. Lukt het Iris om haar nieuwe leven op te pakken en haar oude leven achter haar te laten?

Daphne Deckers’ roman leest heel gemakkelijk weg maar dat neemt niet weg dat haar verhaal eigenlijk een komisch meesterwerk is. Dit boek kan je niet stilletjes in de trein lezen. Terwijl je leest verschijnt er soms een glimlach, hoor je jezelf ineens gniffelen of moet je je buurvrouw uitleggen waarom je ineens hardop lacht. Daphne heeft als voormalig topmodel en presentatrice het nodige meegemaakt in de Nederlandse showbizz, in dit boek neem je via Iris’ werk een kijkje in de wereld van BN’ers. Ze gaat de nodige seks en gnante ontwikkelingen niet uit de weg, wat je ook herkent uit haar andere boeken (voor volwassenen).

Ik raad dit boek zeker aan als je heerlijk vermaakt wil worden en daarom krijgt “Alles is zoals het zou moeten zijn’ van mij een dikke 8. Als het boek verfilmd zou worden, de kans zit er best in aangezien het een hoog Bridget Jones gehalte heeft, zie ik Sanne Vogel wel zitten als Iris Vandenberg. Liefhebbers van Daphnes columns of de Gooische Vrouwen serie en films zullen dit boek ook zeker waarderen.

“Alles is zoals het zou moeten zijn” is o.a. hier te koop vanaf 9,95 (paperback) of 6.99 (e-book).


alles is zoals het zou moeten zijn cover 2Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?