Alleen op reis: een taal leren onder de palmbomen
30 juni 2017 

Alleen op reis: een taal leren onder de palmbomen

De voordelen van alleen reizen

Als je op reis gaat, denk je vaak gelijk aan de vraag ‘met wie’? Soms is het vanzelfsprekend en ga je met je partner, maar dat is natuurlijk lang niet altijd het geval. Alleen op reis gaan, wordt nog te vaak gezien als een laatste uitweg, terwijl het juist zoveel biedt!

Juist doordat je alleen gaat en je daardoor even uit je comfortzone moet stappen, zul je zien dat je veel kunt leren en misschien nog wel het meeste over jezelf. Alle beslissingen moet je zelf maken; wanneer wil je eten, met wie leg je juist wel of geen contact, hoe vraag je de weg etc etc. Je zult zien dat hierdoor je zelfvertrouwen een enorme boost zal krijgen.

Nieuwe vrienden ontmoeten

Zodra je alleen gaat reizen, zul je zien dat je eerder nieuwe mensen spreekt en leert kennen. Je staat er zelf meer voor open en ineens ontdek je dat er meer solo-reizigers zijn. Zeker op een taalreis. In no time heb je dus nieuwe (internationale) contacten opgebouwd, waar je mee kunt afspreken om bijvoorbeeld een hapje te gaan eten daar, maar je ook weer niet verplicht bent als je geen zin hebt. Ideaal dus. En wie weet hou je er zelfs een dierbare vriendschap aan over voor thuis.

Taal leren

Heb jij een andere taal leren ook altijd op je wensenlijstje staan? Dan is dit d kans om het te combineren met een geweldige reis. Een taal leren onder de palmbomen, you’re gonna love it! Je kunt de duur van je bestemming zelf bepalen en de taal natuurlijk ook. Dit zijn toch wel n van de gaafste plekken voor een taalcursus: Miami, Malta, Honolulu, Nice of Costa Rica.

Land verkennen

Tijdens zo’n taalreis voel je je vaak net n van de lokale inwoners, omdat je een vergelijkbaar ritme hebt en de mensen die je in de ‘school’ ontmoet attenderen je vaak op de beste restaurantjes, de onbekende strandjes en de leukste feestjes. Jij ziet het land dus niet alleen als toerist, maar ook van een hele andere kant. Omdat jij een wat langere tijd op dezelfde plek verblijft, kun je je op een gegeven moment vlekkeloos door de stad begeven. Dit land gaat helemaal eigen voelen en je gaat ervan houden!

Zou jij alleen op (taal)reis durven gaan?

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?