Benodigdheden: aardbeien, halve banaan, griekse yoghurt, ijsklontjes gemaakt van kokosnootwater en limoen (optioneel). Het recept is voor ongeveer 4 kleine glaasjes (als toetje) of 2 grote glazen als lunch/ontbijt.
De rode laag (aardbeiensmaak) Mix in een blender 200 g bevroren aardbeien, met een halve banaan (liefst ook bevroren) en 75 g griekse yoghurt.
De witte laag (kokossmaak) Mix in een blender 50 g yoghurt, 6 kokoswater ijsklontjes en 4 el kokos.
Ok, nu komt de tricky part! Giet om en om de lagen in het glas beginnend en eindigend met de rode laag. De lagen gaan al snel met elkaar mengen, dus giet heel langzaam de nieuwe laag in het glas. Mocht je zien dat het mis gaat, pak dan een lepel en schep daarmee de laag voorzichtig in het glas.
Strooi nog wat kokos en geraspte limoen over de bovenste laag en klaar! Je zou denken dat de limoen alleen als versiering gebruikt is -en dat was om eerlijk te zijn ook eerst voornamelijk de reden dat ik het deed- maar als snel kwam ik erachter dat de limoen daadwerkelijk nog iets aan het drankje toevoegt! Het is best een zoete smoothie, maar juist door de limoen krijgt het een grappig frisse twist. Probeer het zelf eens uit, en kijk wat je er van vindt! Ik ben benieuwd. Liefs, Shifra