8 tips voor een positieve mindset
04 september 2015 

8 tips voor een positieve mindset

1. Zoek positieve mensen op Positiviteit werkt aanstekelijk.

2. Wees dankbaar, ook voor de dingen die je misschien als zelfsprekend ervaart en probeer altijd te kijken naar het positieve van elke gebeurtenis. Everything happens for a reason.

3. Lach zoveel mogelijk. Het klinkt misschien gek, maar in de psychologie zeggen ze wel eens: Hoe meer je lacht, hoe blijer je je voelt.

4. Stel jezelf een positief doel en besteed daar dagelijks even tijd aan, als is het maar vijf minuten. Je zult je dag na dag steeds beter voelen.

5. Zorg voor plezier! Doe zoveel mogelijk dingen waar je een goed gevoel van krijgt. Ga eens een avond tafelen met vrienden, trakteer jezelf op iets lekkers of kijk een inspirerende documentaire. Zoek plezier in de kleine dingen.

6. Complimenteer jezelf eens wat vaker. Positieve bekrachtigingen kunnen in de loop der tijd zorgen voor meer zelfvertrouwen en positiviteit. Ga dus eens voor de spiegel staan en vertel jezelf dat je het kunt, dat je het verdient en dat je in jezelf gelooft. Het is in het begin misschien even gek, maar het werkt cht.

7. Denk positief en pieker niet over dingen waar je geen controle over hebt.

8. Omarm positieve momenten en zorg dat je eraan herinnerd wordt. Iedere keer als je naar de foto van dat ene mooie moment kijkt, zul je weer die blijdschap voelen. Stil staan bij deze herinneringen heeft meer invloed dan je denkt, hang daarom fotos op zodat je er weer even aan herinnerd wordt.

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?