8 tips voor een minder opgeblazen gevoel
27 februari 2017 

8 tips voor een minder opgeblazen gevoel

1. Vermijd koolzuurhoudende dranken

De bubbels in je drankje zorgen ervoor dat je lucht inademt en die lucht gaat naar je buik waardoor je een opgezette buik krijgt. Houd het daarom bij gewoon water of groene thee!

2. Goed kauwen

Als je goed kauwt zijn voedingsmiddelen makkelijker en sneller te verteren, dit helpt tegen gasvorming.

3. Vermijd koolsoorten zoals broccoli, spruiten, bloemkool en boerenkool

Deze groenten zijn super gezond, maar zorgen wel voor een opgeblazen buik door het hoge vezelgehalte. Als je vanavond je strakke jurkje nog aan moet neem dan kleine porties van deze de populairste groenten.

4. Neem voedingsmiddelen met veel probiotica

Probiotica helpt om voedsel af te breken en gasvorming te voorkomen, dit helpt dus tegen een opgezette buik. Je kan hierbij denken aan bijvoorbeeld natuurlijke yoghurt.

5. Vermijd kunstmatige zoetstoffen

Laat light producten even links liggen, deze producten zitten vaak vol met kunstmatige zoetstokken. Kunstmatige zoetstoffen kunnen een laxerende werking hebben en de darmen irriteren, dit zorgt op zijn beurt voor een opgeblazen buik. Kies voor pure en onbewerkte producten voor een minder opgeblazen gevoel.

6. Neem producten als venkel, gember, munt en peterselie

Deze voedingsmiddelen zijn allemaal goede remedies tegen gasvorming. Maak bijvoorbeeld een verse munt of gember thee en voeg wat peterselie toe aan de voeding!

7. Eet kleinere porties

Kleinere porties zijn makkelijker te verteren dan één grote maaltijd. Dus kies voor kleinere porties verdeeld over de dag and you are good to go!

8. Vermijd de combinatie van fruit met eiwitten

Deze combinatie staat bijna garant voor een opgeblazen gevoel. Fruit bevat suikers die redelijk snel verteerd worden door de darmen, maar wanneer fruit gecombineerd wordt met bijvoorbeeld kwark. Eiwitten worden namelijk langzaam verteerd, en volgens onderzoek blijft het fruit net zo lang in de darmen tot alle eiwitten zijn verteerd. Dit zorgt voor een opgezwollen buik.

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?