8 redenen om (meer) water te drinken
30 januari 2017 

8 redenen om (meer) water te drinken

Ons lichaam bestaat voor bijna 60% uit water. Er wordt voorgeschreven om minimaal 2 liter water per dag te drinken, maar waarom is water drinken nou zo belangrijk voor een goede gezondheid? Voor jullie 8 goede redenen om (meer) water te drinken:

1. Water voert afvalstoffen uit ons lichaam af
Water wordt door het lichaam gebruikt om gifstoffen en afvalproducten uit ons lichaam te verwijderen.

2. Water kan hoofdpijn voorkomen
Heb je hoofdpijn? Ga dan eerst eens na of je wel genoeg hebt gedronken? En van de kenmerken van uitdroging is namelijk, je raadt het al, hoofdpijn.

3. Water drinken bevordert de stoelgang
Ons spijsverteringssysteem heeft veel water nodig om voedsel goed te kunnen verteren. Eet je daarnaast ook voldoende vezels, dan zal jouw stoelgang waarschijnlijk goed werken!

4. Water geeft je energie omdat het zorgt voor zuurstof opname in de hersenen
Voel je je dus een beetje vermoeid? Check dan weer of je genoeg hebt gedronken. Als je te weinig hebt gedronken dan stroomt je energie weg en voel je je dus moe, dit gebeurt zelfs al als je maar een klein beetje dorst hebt.

5. Water kan helpen bij het afvallen
Water bevat geen calorien of suiker en het bevordert de spijsvertering. Daarnaast geeft het een vol gevoel. Vaak verwarren we honger met dorst. Dus heb je trek, maar heb je net gegeten? Drink dan eerst een glas water.

6. Water drinken is goed voor je huid
Water drinken reinigt de huis en zorgt ook voor een gehydrateerde huid. Dus wil je een baby zacht huidje? Drink dan voldoende water.

7. Water drinken tegen kramp
Heb je vaak last van kramp tijdens het sporten? Drink dan water! Water drinken helpt kramp tegen te gaan.

8. Je wordt productiever
Een glas water kan je helpen met concentreren en zorgt ervoor dat je frisser en alerter bent.

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?