7x Leuke tips op Texel

1. Lammetjes knuffelen

Het voorjaar is natuurlijk ht moment om lammetjes te knuffelen! Op Texel wonen evenveel schapen als mensen, je kunt er dus eigenlijk niet omheen. Ga gezellig langs bij Schapenboerderij Texel en geniet voor even van het boerenleven.

2. Lokaal 16

Buitenlucht maakt hongerig, tijd voor wat lekkers! Lokaal 16 is een lunchcaf in Den Burg met, bij mooi weer, een gezellige binnentuin waar je kunt genieten van lekkere en gezonde lunchgerechten of een heerlijk stuk huisgemaakt gebak.

3. De Slufter

Een uniek natuurgebied dat onderdeel uitmaakt van Nationaal Park Duinen van Texel en een open verbinding met de Noordzee heeft. De perfecte locatie om even uit te waaien! Er zijn meerdere wandelroutes: Een rondwandeling, een speurtocht voor de kids of een route die je naar het strand voert. Recent zijn er ook een aantal Konikpaarden vanuit de Oostvaardersplassen over gekomen, wellicht spot je ze. Trek goede schoenen aan, het kan op sommige stukken drassig zijn!

4. Zeehondentocht

Tsja, als je op Texel bent mag dit toch eigenlijk niet ontbreken? Er zijn verschillende aanbieders van zeehondentochten met verschillende vaarroutes, privtochten of in groepen, mt en zonder garantie op het zien van zeehonden. Voor ieder wat wils dus!

5. Museum Kaap Skill

400 Jaar Texelse (zee)geschiedenis. Hier vind je alles over hoe Texel is ontstaan, over de strandjutters en wat de zeevaart voor Texel heeft betekend. Zeker ook leuk met de (iets oudere) kids.

6. Texelse Bierbrouwerij

Texels trots en inmiddels door het hele land veelvuldig te verkrijgen: Skuumkoppe, het paradepaardje van de Texelse Bierbrouwerij. Maar dit is niet het enige bier dat zij brouwen. Er zijn nog 11 (!) andere biersoorten te proeven in het gezellige proeflokaal bij de brouwerij. Natuurlijk is dat proeven al ontzettend leuk, maar de brouwerij biedt ook rondleidingen waarbij je ziet hoe zij al dat lekkers nou eigenlijk maken. Is het nog educatief ook!

7. Paracentrum

Tot slot een tip alleen voor waaghalzen! Op Texel kun je namelijk ook parachutespringen, hoe ultiem is dat?! Samen met een instructeur maak je een vrije val van 30 of maar liefst 60 seconden! Mocht dit je net iets te ver gaan is een rondvlucht boven Texel misschien een leuk alternatief. Boek wel ruim van tevoren want het zou toch zonde zijn als ze nt als jij op Texel bent volgeboekt zitten?!

Je ziet het: Texel is een enorm gevarieerd eiland. Of je nu met vriendinnen, het gezin of alleen komt; Niemand hoeft zich hier te vervelen! Ben jij wel eens op Texel geweest?

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?