6 tips tegen statisch haar

Heb jij ook weleens last van statisch haar? Vooral in combinatie met wollen truien of op bepaalde kouse en droge dagen in de winter kan het extra statisch zijn. No worries. Met deze tips ben jij gewapend!

Haarlak

Spuit een beetje haarlak in je kam of borstel en breng dan je haar in model als het nog nat is. Zodra het opdroogt zal je haar minder statisch zijn.

Kleding

Superfijn die mooie, dikke, wollen sjaals, maar oh zo naar voor je haar. Het gaat namelijk al recht overeind staan als het met elkaar in aanraking komt. Dus doe je haar eerst in een staart en zodra je sjaal afgaat, kun je het lekker losgooien. En als je een wollen vest draagt, houd dan vooral je haar in een staart of knot.

Wassen

Was je haar niet elke dag met shampoo, het maakt je haar erg droog en daardoor ook weer statisch.

Föhnen

Heerlijk natuurlijk om je haar snel droog of in model te krijgen, maar fhnen zorgt ervoor dat je haar mega statisch wordt.

Creatie

Je haar vast doen kan op allerlei manieren. En ondanks dat je het in de winter misschien te koud vindt, zijn er allerlei leuke haar accessoires om je haar te pimpen. Neem bijvoorbeeld de leuke nieuwe kabelelastieken. Ze zijn er in alle kleuren en maten en je kan er gemakkelijk een knotje, half knotje of staart mee maken. Voordeel hiervan is dat als je deze eruit haalt, je haar geen vouwen heeft.

Crème

Zorg ervoor dat je in je tas bijvoorbeeld een handcreme mee hebt, hiermee kun je altijd even door je haren gaan als je je handen hebt in gesmeerd. Ook een klein busje haarlak is niet gek voor in de winter.

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?