6 originele en leuke sporten om te beoefenen
18 januari 2017 

6 originele en leuke sporten om te beoefenen

1. Zumba

Voor vrouwen is zumba een zeer populaire danssport. Het is gebaseerd op dansvormen zoals salsa en merengue waarbij je door de vrolijke muziek je opgezweept wordt. Je doet het zonder danspartner en vaak met voornamelijk vrouwen. Wat zumba zo leuk maakt -vinden wij- is dat er geen strikte regels verbonden zitten aan het dansen. Het is allemaal lekker losjes, dus ook als je niet zo uitblinkt in danspasjes, kun je hier prima meekomen!

2. Lacrosse

Ben jij een wat stoerder type? Dan is het enigszins onbekende lacrosse wellicht iets voor jou. Het is een teamsport waarbij elke speler een stick met daaraan een soort netje vast heeft. Daarmee kun je de bal gooien en vangen, met als doel uiteindelijk te scoren in het doel van de tegenstander. Het is een intensieve sport waarbij je een goede conditie moet hebben. Echt iets voor de vrouw die op zoek is naar een nieuwe stoere uitdaging!

3. Paardrijden

Heb jij wel eens gedacht aan paardrijden? In veel gevallen denk je hier als volwassene niet zo snel aan, wanneer je er niet als kind mee in aanraking bent gekomen. Toch is het een hele fijne sport om te beoefenen. Het is namelijk goed voor de spieren rondom de core; zoals je rugspieren, buikspieren en bekkenbodemspieren. Deze worden getraind op sterkte, cordinatie en stabiliteit. Bovendien kun je hiermee je hoofd lekker leegmaken, doordat je veel in de buitenlucht bent en door de interactie met een paard. Bij de minihorseshop hebben ze alle benodigdheden, wanneer je wilt starten met een klein paard.

4. Floatfit

Een hele nieuwe sport dat is komen overwaaien uit Groot-Brittanni is floatfit. Bij deze sport doe je oefeningen op een mat in het water. Wie denkt dat je in een semi rustig en relaxte yogasetting terecht gaat komen, heeft het mooi mis. Je doet oefeningen op de (bewegende) mat, waarbij je continu je balans moet houden. Het is een intensieve workout, waarbij je spieren gebruikt waarvan je niet wist dat ze bestonden. Maar daardoor juist ook heel leuk!

5. Beachvolleybal

Vind jij volleybal altijd een leuk spelletje, maar ben je op zoek naar net iets anders? Dan is beachvolleybal een leuke variant. Het is wat intensiever dan de reguliere sport, doordat je met 2 of 3 personen een team vormt en omdat het in het zand plaatsvindt. Een beetje conditie is dus wel op zijn plaats. Maar je krijgt ook per direct een super zomers gevoel en een mooi gespierd lichaam van.

6. Ballet

Steeds populairder onder vrouwen is het beoefenen van ballet. Misschien ook wel logisch, als je weet dat je hier een mooi strak en getraind lichaam van krijgt. Bovendien leer je sierlijk bewegen, je krijgt een rechte houding en word je er ook nog eens lenig van. Welke vrouw wil dat nou niet?

Wat is jouw favoriete sport? Laat het ons weten in een reactie hieronder.

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?