6 locaties die je in Zuid-Afrika gezien moet hebben
19 september 2017 

6 locaties die je in Zuid-Afrika gezien moet hebben

1. Lion’s Head (Kaapstad)

De Tafelberg is natuurlijk een van Kaapstad’s meest bekende signaturen, maar wist je dat die berg rechtsvoor Lion’s Head heet? Ook deze kun je gemakkelijk op hiken en geeft je een prachtig uitzicht over het centrum van de stad. Een aanrader is om hier een zonsopgang of zonsondergang mee te pikken. Magisch mooi!

2. Boulders Beach (Simons Town)

Op Boulders Beach vind je de welbekende Zuid-Afrikaanse pinguins. Ze genieten heerlijk van het zonnetje. Er zijn diverse parken waarbij je toegang tot de stranden krijgt, maar feit is ook dat als je even doorloopt je zelf op het strand komt en met een beetje geluk een pinguin voorbij je handdoekje ziet wandelen.

3. Hout Bay

Het idyllische vissersdorpje zorgt voor prachtige uitzichtspunten en is een perfecte pitstop om even wat te eten, over het marktje te struinen en natuurlijk om een paar mooie plaatjes te schieten.

4. Tsitsikamma National Park

In het prachtige Tsitsiakamma National Park vind je prachtige uitzichtpunten, wandelpaden en om er alleen al met de auto doorheen te rijden is het al een feestje. Neem je tijd om er een mooie wandeling te maken, want het is een prachtig gebied. De durfals pikken hier nog de mogelijkheid mee om te bungeejumpen van de hoogste brug ter wereld of te ziplinen door de prachtige kloven.

5. Safari in Addo Elephant Park

De Big Five ga je er niet (compleet) spotten, maar Addo heeft een heleboel andere wilde dieren rondlopen die je vanaf de auto in hun natuurlijke habitat kunt observeren. Ga ’s ochtends vroeg om de meeste dieren te spotten of boek een safari met gids om ook achtergrond verhalen te horen. Uiteraard is het ook mogelijk om in het park te verblijven.

6. Jeffreys Bay

Jeffreys Bay staat bekend als surfparadijs en is gelegen aan de mooiste stranden. Huur een surfboard en verken de kustlijn van Zuid-Afrika. De sfeer in het stadje is uiterst relaxt. Bovendien vind je er outlets van bekende surfmerken, wat het ook een prima plekje maakt om te shoppen tussen de activiteiten door!

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?