6 goede redenen om muntthee te drinken
29 augustus 2017 

6 goede redenen om muntthee te drinken

1. Smaak

Dat het lekker ruikt wisten we al, maar het is ook nog eens een heerlijk drankje om te drinken. Zeker na het eten van knoflook of sterkte kruiden, zal de frisse smaak de geur van deze kruiden verminderen. Dat is nog eens handig om te weten!

2. Spijsvertering

Muntthee is goed voor je spijsvertering. Dus als je regelmatig last van je darmen hebt, dan kan een kopje muntthee helpen om deze te verlichten.

3. Na het eten

Heb jij na het eten ook zo’n craving voor iets lekker zoets? Een greep naar een dessert, dropje of snoepje is dan snel gemaakt. Als je wat honing door je muntthee doet (wat overigens een hele lekkere combinatie is), is de verleiding een stuk minder om nog een zoet toetje te eten. Zie je muntthee dus als toetje en het scheelt weer in de calorieën.

4. Misselijkheid

Muntthee zou eraan bijdragen om misselijkheid sneller te laten verdwijnen. Ideaal voor bijvoorbeeld mensen die last hebben van reisziekte. Neem een kopje muntthee voor vertrek om de reis te verlichten.

5. Verkouden of hoofdpijn

Muntthee werkt slijmoplossend en zorgt er dus voor dat je sneller van je verkoudheid af bent. Je kan vrijer ademen door het drinken van muntthee. Ook zou muntthee helpen tegen hoofdpijn. Het is niet zo dat als je muntthee drinkt je direct van je hoofdpijn af bent, maar het werkt zeker verlichtend. Dus als je niet zo van de paracetamol bent, dan zou je ook muntthee kunnen proberen om de pijn te verlichten.

6. Huid

Er wordt gezegd dat het drinken van 2 kopjes muntthee per dag is goed voor je huid. Het zorgt ervoor dat een vette huid minder vet wordt en alles zuiver houdt. Het is het proberen waard!

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?