6 dingen die ongemerkt veel geld kosten!
21 juli 2017 

6 dingen die ongemerkt veel geld kosten!

Koffie of eten halen buiten de deur

Het overkomt ons geregeld, we hebben trek of zin in een bakje koffie terwijl we onderweg zijn. Dus even langs de plaatselijke koffiebar of ergens een broodje halen. Hartstikke lekker natuurlijk, maar dit behoort cht tot een luxe lifestyle en is echt ontzettend duur. Voor je het weet reken je zo 8,- euro af voor en snelle maar ook kortdurende vervulling van je behoefte. Even vooruitdenken als je van huis gaat of gewoon wachten tot je weer thuis bent scheelt een hoop geld.

Rood staan bij de bank

Volgens de statistieken staan velen van ons geregeld in het rood. Helaas betalen we hier ook veel geld voor, ongeveer tussen de 8% en 14% van het bedrag dat je rood staat. Zonde, want dat is eigenlijk gewoon weggegooid geld! Dus heb je nog geld op je spaarrekening staan, zet dat dan tijdelijk even over naar je lopende rekening. En zo niet, probeer dan in kaart te brengen waaraan je geld opgaat en hoe je maandelijks wel uit zou kunnen komen.

Huishoudelijke apparaten

Sommige apparaten in huis verbruiken veel meer energie dan we ons bewust zijn. Zo kun je door te wassen op een lagere temperatuur de kosten drukken en ook de vaatwasser pas aanzetten wanneer deze helemaal vol zit. Dit hoeft dus niet per definitie elke dag te zijn. Energie vergelijken of gewoon een stukje bewustwording is dan ook een goede gewoonte, zowel voor jezelf als voor het milieu.

Verder scheelt het in de portemonnee wanneer je de lampen uit zet zodra je de kamer verlaat. En ook adapters die in het stopcontact zitten terwijl er geen toestel aan hangt, zijn ware energieslurpers. Ze verbruiken namelijk gewoon energie, dus ook als er geen apparaat aan hangt. Dus trek de oplader uit het stopcontact zodra je hem niet meer nodig hebt!

Iets kopen om de korting

De meeste van ons zijn zeer gevoelig voor korting: ‘Dat is maar de helft van de prijs’ of ‘dat kan ik echt niet laten liggen voor die paar euro’. Supermarkten stunten met 2e voor de halve prijs en je inbox stroomt vol met nieuwsbrieven vol kortingen van je favoriete merken. Erg verleidelijk. Maar uiteindelijk betaal je natuurlijk toch gewoon dat geld, dat je anders in je zak gehouden had. Wij adviseren je om alleen gebruik te maken van korting en bonnen als je het toch al van plan was om het te kopen.

Niet wisselen van energieleverancier

Energietarieven vergelijken doe je waarschijnlijk niet voor de lol. Althans, wij niet. Het is dan ook niet het meest bruisende klusje en dat is waarschijnlijk dan ook de reden dat je al jaren bij dezelfde leverancier zit. Wat nou als wij je vertellen dat je daarmee zomaar tientallen euro’s per maand kunt besparen? Kijk, dan wordt het natuurlijk aantrekkelijker. Veel energieleveranciers doen namelijk heel erg hun best om nieuwe klanten te werven en hebben hiervoor vaak mooie aanbiedingen. Dus als jij jaarlijks even een paar uurtjes op onderzoek uit gaat, dan kun je heel gemakkelijk elke maand opnieuw geld overhouden. Ideaal!

Boodschappen doen als je trek hebt

Doe jij ook wel eens boodschappen als je echt trek hebt? Bijvoorbeeld net voor het avondeten? Dan zul je zien dat je vaak toch wat extra’s in je mandje stopt, lekker dingen die je onderweg in het gangpad tegenkomt zijn dan moeilijk te weerstaan. Het is beter om na een maaltijd boodschappen te doen. Lukt dat niet, maak dan een boodschappenlijstje van de dingen die je echt nodig hebt en houd je hieraan!

Wat is jouw manier om op de kleintjes te letten?

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?