5x verre reis met kinderen

1. Namibië

Dit Afrikaanse land zal niet teleurstellen. Een mooie route is, per 4×4, een rondje vanaf de hoofdstad, waarbij je een groot deel van de westkust aan doet. Hier vind je de meest indrukwekkende plekken van Namibië. Denk bijvoorbeeld aan de rode zandduinen van Sossusvlei en kuststad Swakopmund. Hét hoogtepunt van Namibië is toch wel Etosha National Park en dit park mag dan ook zeker niet op de route ontbreken. De kinderen zullen zich echte rangers voelen tijdens het spotten van de Big-5! Gegarandeerd een onvergetelijke ervaring!

2. Argentinië

Waarschijnlijk niet het land waar je in eerste instantie aan denkt als je het hebt over reizen met kinderen. En dit mooie land is wellicht ook leuker voor kinderen die al iets ouder zijn. Argentinië is namelijk groot, heel groot! Je zult dus soms best wat afstanden moeten afleggen. Hierdoor is het wel ook het land van contrasten. Je gaat hier van dichtbegroeide jungles naar bruisende steden en ijzige gletsjers! Je reist hier heel gemakkelijk met een camper, de wegen zijn over het algemeen heel prima en er zijn voldoende plekken om onderweg even te stoppen en je te vergapen aan de prachtige natuur!

3. Thailand

Thailand mag natuurlijk niet in dit rijtje ontbreken. Thailand is 1 van de makkelijkst te bereizen landen en volledig ingesteld op het toerisme. Een goede locatie dus om de kids kennis te laten maken met een nieuwe cultuur! In Thailand kun je ervoor kiezen te backpacken, maar je vindt hier ook heerlijke all inclusive resorts waar je lekker kunt relaxen en vanwaar je mooie excursies kunt maken. De natuur is spectaculair en ook cultureel gezien kijk je je je ogen uit. Het Boeddhisme zie je overal terug; In pagodes, boeddha beelden en monniken. Prachtig! Én… vergeet het heerlijke eten niet!

4. Costa Rica

Het populairste land van Midden Amerika. Costa Rica is, net als Thailand, enorm op het toerisme ingesteld. Je kunt hier heel makkelijk een huurauto huren en lekker zelf rondtrekken. Een groot voordeel is dat Costa Rica een relatief klein land is. Afstanden zijn dus te overzien! Costa Rica heeft veel te bieden: Zon, zee, strand, volop (water)sport mogelijkheden, vulcanen, jungle, noem maar op! Een super tof land waar je voorzien bent van de meeste gemakken die wij in Nederland ook kennen, maar waar ook heel veel te zien en te ontdekken valt voor de kleine Freek Vonk fans onder ons!

5. Australië

Oké, dit is écht ver. Maar Australië is ieder vlieguur meer dan waard! Australië is een enorm land en zeer waarschijnlijk zul je keuzes moeten maken. Maar of je nu gaat voor de overweldigende natuur van het Noorden, het populaire Oosten, het Zuiden met de metropolen Sydney en Melbourne of het afwisselende Westen: Australië zal je hart veroveren! Het land is in- en rondom de steden Westers en dit kan heerlijk zijn, zeker ter afwisseling als je met kinderen reist. Maar the outback is ‘where the magic happens’! Alsof je je in een andere wereld waant.

En omdat het land zo groot is vind je in ieder deel ook echt een heel ander landschap. Australië leent zich uitstekend voor het reizen in een camper. Zo kun je makkelijk zelf bepalen welke afstanden je aflegt en wanneer je kroost even klaar is met autorijden blijf je gewoon lekker een dagje extra op de vele leuke campings plakken!

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?