5x to do in Rotterdam

#1Natuurlijk de Markthal

markthal

De Markthal is terecht binnen korte tijd uitgegroeid tot het icoon van Rotterdam. Een fantastische hal met een foodmarkt, winkels en restaurants. Met name ook de architectuur van de hal is waanzinnig. Groter dan je denkt, mooier dan je denkt. Zeker het schilderij in de binnenkant van 11.000m2 is steengoed bedacht. Als je op deze markt niet genspireerd winkelt, dan weet ik het ook niet meer!


#2 Veel leuke winkels & cafs in de Witte de Withstraat

armeni

Vergeet de (vreselijke) koopgoot. De leukste straat van Rotterdam is de Witte de Withstraat. Meer local winkels en cafs. Een gezellige staat die een eigenzinnige en creatieve sfeer uitstraald. De bekende Bazaar ligt aan de Witte de With. Altijd lekker! Ook het Witte de With Center for Contemporary Art is zeker een aanrader.

#3 Op zich al tof genoeg: slapen in Hotel New York

hotelnNY

Vorig jaar kreeg ik een rondleiding door Hotel New York, inclusief het verhaal over de geschiedenis van het pand. Het hotel heeft een bijzondere sfeer. Kamers zijn niet allemaal groot en niet nieuw, maar allemaal verzorgd en mooi ingericht. Ik ben echt een beetje verliefd op dit hotel!


#4 Lekker eten bij de Pastakantine

pastakantine

Rotterdam kent vele leuke restaurants. Dus eigelijk kan ik helemaal niet kiezen. Maar toch: een toffe en simpele optie is de Pastakantine. Heerlijk italiaans eten in een moderne setting voor een goede prijs.


#5Voor ieder wat wils: het Museumkwartier

booijmans

Bij Nederlandse musea denken we misschien vaak aan het Rijksmuseum of het Stedelijk. Maar ook Rotterdam heeft een heus Museumkwartier. Belangrijkste musea zijn Museum Boijmans van Beuningen, het Architectuursinsituut, het Chabot Museum en de Kunsthal.

Voor meer tips bekijk ook mijn complete CityGuide Rotterdam op lovecities.nl

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?