5 voordelen van single zijn!
16 oktober 2019 

5 voordelen van single zijn!

Vandaag een positief artikel over single zijn, want het heeft ook veel voordelen. Lees deze maar eens!

1. Jij kunt helemaal voor jouw eigen doelen gaan

Als je al heel lang van iets droomt, is dit het moment om eraan te beginnen. Je hebt geen partner waar je rekening mee moet houden of tijd voor moet maken. Jij mag nu starten met jouw grote droom. Dus, wat is jouw eerste stap vandaag?

2. Zelfontwikkeling staat voorop

Wie ben jij eigenlijk en wie wil jij straks zijn in een relatie met iemand? Heb je hier wel eens over nagedacht? Single zijn is het perfecte moment om op zoek te gaan naar het antwoord op deze vragen. Om jezelf echt goed te leren kennen voor je je leven met iemand samen begint. Je moet immers eerst weten wat je zelf nodig hebt voordat je hier iemand bij kunt vinden toch?

3. Het is jouw leven

Dit moment van single zijn is ook een moment om voor jezelf te gaan staan. Misschien is het zelfs op dit moment beter om geen relatie te hebben of misschien wil je die zelfs wel helemaal nooit. Als mensen er maar steeds naar blijven vragen is het voor jou de uitdaging om daar gewoon open en eerlijk over te zijn. Belangrijk is wel om jezelf daar niet bij te willen verdedigen, maar gewoon eerlijk zijn over jouw eigen keuze.

4. Zelfliefde

Misschien gaat het af en toe door je hoofd dat je nu al zolang niemand hebt gevonden en dat je misschien niet leuk genoeg bent. Niets is minder waar. Ik herhaal: niets is minder waar! Jij bent helemaal goed, gewoon zoals je bent. En het is van belang dat je dat eerst zelf gaat zien. Verwen jezelf de komende tijd. Doe dingen waar jij zin in hebt en geniet daar met volle teugen van: er is immers niemand waar je rekening mee hoeft te houden. En nog beter: zodra jij zelf ziet hoe fantastisch jij bent, dan straal je dat uit. En zo zul je mooie en positieve dingen gaan aantrekken, wellicht zelfs een leuke man!

5. Meer leren over daten

Jij hebt nu uitgebreid de tijd om te leren wat er nodig is om een passende partner te scoren zodra jij daar helemaal klaar voor bent. Infowebsites of gewoon googlen heb je vast al geprobeerd als je het echt graag wil, maar er zijn ook leukere manieren.

Bijvoorbeeld het boek ‘How (Not) To Date’ over een vrouw die haar datingleven omzet in haar passie of de site FleurFlirt waarbij je praktische tips kunt lezen. Op de blogs Daten met Sukkels & Lucy Goes Dating worden hilarische date-ervaringen verzameld en de Youtube-serie Sideswiped is ook erg grappig. Voor ieder wat wils, want de kunst afkijken van anderen is naast leerzaam ook gewoon een heerlijke ontspanning!

Mr. right of Mr. right now?

Wees niet te streng voor jezelf en maak het niet zwaarder dan het is. Als je echt graag een partner zou willen is het niet leuk om alleen te zijn, maar probeer dan toch uit n van deze punten je voordeel te halen. Er is een vast een reden dat jullie paden elkaar nog niet gekruist hebben, maar vast gauw gaat komen!

Mocht je ervan balen om singel te zijn en ben je op zoek naar een leuke partner? Wellicht helpen deze artikelen je op weg:

* Tinderen: Hoe pak je dat goed aan?
* Je ideale partner in ‘de echte wereld’ vinden

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?