5 voordelen van het beoefenen van yoga
22 april 2019 

5 voordelen van het beoefenen van yoga

1. Het ontgift je lichaam

Ja, cht! Het beoefenen van yoga heeft een detoxende werking op je lichaam. Met name een houding waarin een draai voorkomt helpen je lichaam ontgiften. Je wringt als het ware alle afvalstoffen uit.

2. Werkt pijnverlichtend

Heb je last van nek of rug klachten? Misschien is yoga iets voor jou. Last van je gewrichten? Yoga kan helpen. Zoek wel goed uit welke yogavormen er zijn en welke eventueel wat voor jou kunnen zijn. En nog belangrijker..luister naar je lichaam.

3. Het verbeterd het focussen

Tijdens de yoga leer je om met je aandacht in het moment te zijn. Dit betekent simpelweg dat je niet denkt aan gisteren, straks of morgen, maar dat je gewoon even bezig bent met wat je op dit moment aan het doen bent. Je zult merken dat hoe vaker je yoga beoefent, je dit steeds meer de rest van je dag benvloed wat natuurlijk heel positief is. Meer focus!

4. Het helpt bij een goede nachtrust

Wij zijn overdag vaak zo druk dat onze hersenen constant op aan staan. Hoe heerlijk is het dan om die hersenen even met een knopje op uit te kunnen zetten. Even geen gedachten, even totale ontspanning. Ook hier kan yoga je bij helpen yes, hello bedroom.

5. Verstrakt je lichaam

Natuurlijk werk je ook aan een mooi lijf. Yoga versterkt je spieren, je wordt er soepeler en flexibeler van en je verbrand ook de nodige calorien.

Er zijn nog een heleboel meer voordelen te benoemen. Tijd dus om ook eens een yogalesje te volgen en zo zelf de voordelen te ontdekken. Ben jij bekend met yoga? Zo niet, lijkt het je wat?

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?