5 Toffe Alternatieve Festivals in Amsterdam
24 juni 2019 

5 Toffe Alternatieve Festivals in Amsterdam

1. Foodtruck Festival TREK 2019

Van 12 tot en met 14 juli is het Amstelpark in Amsterdam hét foodtruck walhalla van Nederland. Naast de gaafste foodtrucks met, hier gaat het tenslotte om, heerlijke en verrassende versnaperingen kun je op TREK ook genieten van verschillende optredens op het gebied van muziek en theater. Wat wil een mens nog meer? Gratis entree misschien? Check! Foodtruck Festival TREK 2019 bezoek je geheel gratis. De hapjes en drankjes betaal je natuurlijk wel gewoon.

Wanneer: 12 t/m 14 juli 2019
Waar: Amstelpark

2. De Parade Amsterdam 2019

De Parade is een theaterfestival dat ieder jaar het land rond trekt. Dit jaar strijken zij neer in Amsterdam van 9 tot en met 25 augustus. De Parade is een ontzettend leuk festival met voor ieder wat wils. Er zijn zo’n 80 voorstellingen waarvan de meesten speciaal voor dit festival gemaakt en te zien zijn. Denk aan live muziek, dans, drama, mime, workshops, het is er allemaal! Daarnaast staan er op het festivalterrein, het Martin Luther King Park, genoeg leuke eetkraampjes en foodtrucks om de honger én dorst te stillen. Gegarandeerd een leuke dag voor het hele gezin!

Wanneer: 9 t/m 25 augustus 2019
Waar: Martin Luther King Park

3. Amsterdamse Terrassen Festival 2019

Samen met 20 Amsterdamse horecazaken het terrasseizoen afsluiten in het Oosterpark. Dit moét wel gezellig worden! Een indrukwekkende line up van mooie restaurants vanuit de hele stad laten je deze dagen graag zien wat zij in huis hebben. Van 22 tot en met 25 augustus is het zover en toegang is gratis!

Wanneer: 22 t/m 25 augustus 2019
Waar: Oosterpark

4. Amsterdam Wine Festival 2019

Oh my… Grijp je vriendinnen, man, tante, dochter (18+), wie dan ook en sluit zomer 2019 af op het Amsterdam Wine Festival op 27 en 28 september. Dit heerlijke festival vindt plaats op een te gekke locatie, namelijk de Gashouder Westergasfabriek, een voormalig opslag voor het stadsgas. Tijdens het genieten van de mooiste wijnen kun je ook deelnemen aan verschillende workshops en masterclasses. Uiteraard staan er ook een aantal (chef-) koks voor je klaar om je van de lekkerste gerechten te laten proeven en samen de oogstfeesten van het zuidelijk halfrond in stijl te vieren!

Wanneer: 27 t/m 28 september 2019
Waar: Gashouder Westergasfabriek

5. Amsterdam Dance Event

Oke, tot slot gewoon even lekker uit je plaat gaan! Om het dan écht af te leren, een soort after summer party. Op 19 oktober kun je in de Johan Cruyff Arena helemaal uit je dak gaan op elektronische dance muziek. Dit festival is onderdeel van het Amsterdam Dance Event en staat dus garant voor een te gekke line up. En als je dan toch in de stad bent… Ga dan gelijk even langs bij één van de andere locaties want het is gegarandeerd overal een feestje!

Wanneer: 19 oktober 2019
Waar: Johan Cruyff Arena

Geniet van de zomer!

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?