5 tips voor de lekkerste salade caprese!
05 juni 2015 

5 tips voor de lekkerste salade caprese!

Insalata caprese of insalate tricolore wordt deze salade in Itali ook wel genoemd. Hij wordt geserveerd als voorgerecht en is al jaren een favoriet bij velen. Met enkele tips maak je deze salade met de kleuren van de Italiaanse vlag gewoon thuis. De bereiding is makkelijk, maar het gerecht wordt pas goddelijk lekker als je de juiste ingredinten gebruikt.

5 tips & tricks

1. Mozzarella van buffelmelk

Wanneer je mozzarella gebruikt voor (vooral) koude bereidingen is mozzarella van buffelmelk een beter keuze. Haal deze kaas wel bij de kaasboer en niet bij de supermarkt. De prijs is hetzelfde of misschien iets duurder, maar je krijgt er betere kwaliteit en smaak voor terug.

2. Verse, donkerrode tomaten

In Itali gebruiken ze de heerlijke San Marzano tomaten. Deze langwerpige tomaten zijn gerijpt in het ideale, warme klimaat en dat proef je. In Nederland vind je niet altijd San Marzano tomaten, of soms zijn ze gewoon hier gecultiveerd. Maar door het gemis van het mediterrane klimaat smaken ze niet hetzelfde als hun Italiaanse broertjes. Kies daarom verse, stevige tomaten met een dieprode kleur. Hoe roder ze zijn, hoe meer smaak ze vaak bevatten.

3. Extra vierge olijfolie

Investeren in een kwalitatieve extra vierge olijfolie is altijd een goede zaak. Eenmaal je het verschil hebt geproefd met een inferieure olijfolie, wil je nooit meer iets anders. Kies vooral pure extra vierge olijfolie (dus zonder toegevoegde smaken) en kies een olijfolie met een lage zuurtegraad. Vraag advies bij een delicatessenzaak voor het kopen van een goede extra vierge olijfolie.

4. Verse basilicumblaadjes

De verse basilicumblaadjes combineren wondergoed met de mozzarella en de tomaat. Basilicumplantjes vind je tegenwoordig gewoon in de supermarkt. Wil je graag het plantje verder laten groeien? Verpot het dan meteen in een grotere pot met speciale moestuinpotgrond.

5. Kruiden met grof zeezout en versgemalen zwarte peper

Het gerecht maak je helemaal of door op het laatste nog een snufje grof zeezout of fleur de sel en wat versgemalen zwarte peper te strooien.

Met deze 5 tips maak je de lekkerste salade caprese klaar. Dus haal je ingredinten in huis en aan de slag!
Heb je nog hulp nodig voor de bereiding? Lees dan hier het volledige recept op South & Pepper.

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?