5 tips tegen onzuiverheden

1. Reinig en verzorg de huid elke dag goed

De huid is een heel belangrijk orgaan en veel van wat je op de huid smeert komt in het lichaam terecht. In de nacht herstelt de huid en stoot het afvalstoffen af, die afvalstoffen moet je in de ochtend van je gezicht af wassen. De huid wordt overdag blootgesteld aan invloeden van buitenaf, bijvoorbeeld uitlaatgassen. Daarom is het belangrijk om de huid ook in de avond te reinigen en je make-up goed te verwijderen. Ook verzorging is heel belangrijk om de huid in balans te houden. Wanneer de huid uit balans is, krijg je sneller onzuiverheden.

2. Drink veel water en eet zoveel mogelijk gezond

Dit is een veel genoemde tip, maar het is cht belangrijk! Veel water drinken zorgt ervoor dat je gehydrateerd blijft en dat heb je echt nodig. Tevens zorgt water ook gewoon voor een mooie en egale huid. Alles wat je lichaam in gaat, komt er ook ergens weer uit. Als je teveel en te vaak ongezond voedsel eet, krijgt je lichaam veel ‘foute stoffen’ binnen en dat wordt zichtbaar op de huid. Als je wilt snacken, doe dit dan niet te vaak en pak niet teveel.

3. Verwissel regelmatig je handdoek en kussensloop

Zoals hierboven al beschreven is je huid in de nacht flink aan het werk om te herstellen en om afvalstoffen af te voeren. Die afvalstoffen komen op de huid te liggen en waar ligt jouw huid op? Juist, op je kussen! Je brengt gemiddeld zo’n 8 uur per nacht door op dat kussen, dus wissel regelmatig je kussensloop om. Je kunt je kussen natuurlijk ook even omdraaien, dat scheelt weer moeite. Als je een gevoelige huid hebt, kun je een apart handdoekje gebruiken voor het gezicht, maar verwissel deze dan ook regelmatig!

4. Blijf met je handen van je gezicht af

Deze tip is ontzettend moeilijk, maar ook hl belangrijk. Je handen zitten vol met bacterin dus je kunt je voorstellen dat het niet goed is om constant met je handen aan je gezicht te zitten. Bedenk je maar eens hoe vaak je met je hoofd op je handen leunt… En ook het uitknijpen van onzuiverheden is niet goed voor de huid. Ten eerste verspreid je zo de bacterin en zo wordt het alleen maar erger. Maar door puistjes uit te knijpen, is de kans groot dat je littekens krijgt en die gaan niet makkelijk weg!

5. Ontdek wat voor jou de oorzaak is

Deze tip is meer gericht op echt het hebben van onzuiverheden. De oorzaak van onzuiverheden kan liggen bij de hierboven genoemde tips, misschien is dat voor jou al voldoende. Maar wellicht is er wat anders aan de hand en komt het door hormonen of bepaalde ingredinten. Sommigen kunnen niet goed tegen koemelk, teveel suiker of tegen bepaalde ingredinten in verzorgingsproducten. Probeer uit waar je niet goed op reageert en mijd of verminder dan het gebruik hiervan. Geef je huid wel even de tijd, want na 28 dagen vernieuwt de huid zich pas!

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?