5 Tips om je grenzen aan te geven
20 maart 2023 

5 Tips om je grenzen aan te geven

Oh, en wat zou je graag die fotoalbums willen maken van je mooie reizen. Een dagje shoppen, sauna of gewoon ergens alleen willen zitten met een boek en een kop koffie. Of je leuke hobby oppakken (maar ja, er zijn altijd wel belangrijkere dingen die gedaan moeten worden en ergens vind je het ook weer zonde van je tijd).

Vanaf nu gaat daar dus verandering in komen. Lucky you dat jij dit leest. Het leven is te leuk en te kort om je energie te stoppen in de dingen waar je niet blij van wordt.

Tips!

  1. Plan vanaf nu elke week als eerste je me-time in. En maak die afspraak met jezelf net zo belangrijk als die je met een vriendin zou maken.
  2. Houd langetermijn afspraken optioneel. Zodat je op het moment zelf bekijkt of je daar de zin en de energie voor hebt.
  3. Check bij jezelf het gevoel dat je krijgt van de dingen die je gedaan hebt. Krijg je hier energie van of kosten ze je energie? Bijvoorbeeld sociale afspraken, werktaken, huishoudelijke taken, familieaangelegenheden.
  4. Spreek vanuit je gevoel. Over jouw gevoel kan de ander niks zeggen. Het is namelijk van jou. Bijvoorbeeld; Ik vind het niet fijn zoals je tegen mij praat, Ik heb daar nu geen tijd voor, het wordt mij dan teveel.
  5. Je hoeft niet gelijk antwoord te geven als iemand iets aan je vraagt. Geef aan dat je erover nadenkt en er later op terugkomt.

Regie over je eigen leven

Neem de regie over je eigen leven. Laat het je niet overkomen. Je hebt het meer in de hand dan je zelf soms denkt. Start eerst met het inplannen van de dingen waar jij energie van krijgt.

Stop met ja zeggen en nee voelen. En kies voor je eigen geluk.

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?