5 redenen waarom ontbijten belangrijk is
20 februari 2017 

5 redenen waarom ontbijten belangrijk is

Belangrijkste maaltijd

Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Waarom? Na een nachtrust van ongeveer 8 uur is het belangrijk om weer wat energie tot je te nemen, zodat je de dag energiek kunt beginnen. Belangrijk is daarbij ook om goed te drinken.

Spijsvertering

Door te ontbijten start je spijsvertering van die dag ook en dus helpt het je de rest van de dag alle voeding goed te verteren.

Snacken

Doordat je niet ontbijt krijg je sneller trek en dus is de kans aanwezig dat je grijpt naar ongezonde tussendoortjes, of dat stukje taart neemt op kantoor omdat er iemand jarig is en jouw maag oorlogsgeluiden maakt.

Vrolijker

Uit onderzoek is gebleken dat mensen die altijd ontbijten vrolijker zijn en geen ochtendhumeur hebben. Best mooi meegenomen toch?

Gezonder

En dan nog een wetenschappelijk dingetje; mensen die altijd ontbijten zijn over het algemeen slanker, omdat hun spijsvertering en stoelgang goed is. Wie wil dat nou niet? ’s Ochtends lekker eten en toch slank zijn?! Mocht je moeite hebben met eten in de ochtend, probeer dan iets licht verteerbaars te kiezen, zoals een cracker, smoothie of een bakje yoghurt met wat fruit.

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?