5 redenen waarom je in de zon altijd zonnebrand moet gebruiken
31 mei 2020 

5 redenen waarom je in de zon altijd zonnebrand moet gebruiken

1. Verbranding

Zonder zonnebrand in de zon gaan liggen, zorgt er uiteindelijk voor dat je huid gaat verbranden. Zeker als er een lekker windje staat heb je dit helemaal niet door. En verbranding van de huid is slecht, doet pijn en herstelt heel langzaam, dus het zal altijd een gevoelig stuk van je huid blijven.

2. Rimpels

Het is bewezen dat je van veel UV straling rimpels krijgt. Rimpels horen erbij natuurlijk, maar als je wil voorkomen dat het te erg wordt, kun je er beter voor zorgen dat je je gezicht met een hoge factor insmeert (sunblock) en af en toe gewoon uit de zon gaat met je gezicht.

3. Weerstand

Teveel UV straling op je huid zorgt ervoor dat je huid minder sterk wordt en je dus in het algemeen minder weerstand hebt. Dus na een paar uurtjes in de zon, is het helemaal niet erg om even de schaduw op te zoeken.

4. Gevaarlijk

Teveel UV straling kan er voor zorgen dat je huidkanker krijgt. Nou krijg je dit natuurlijk niet zomaar, maar om het zeker te voorkomen moet je altijd smeren als je in de zon gaat zitten.

5. Uitdroging

Mooi meegenomen voordeel van het smeren met zonnebrand, is dat je huid niet uitdroogt en dus kun je het ook direct gebruiken als bodymilk.

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?