5 redenen waarom je havermout zou moeten eten
20 februari 2020 

5 redenen waarom je havermout zou moeten eten

1. Het is volledig natuurlijk


Als je een pak havermout koopt in de supermarkt staat er maar n ingredint op: havermout. En dat is natuurlijk wat we willen! Geen toegevoegde troep, maar puur natuur. Van nature is haver glutenvrij en is daarmee een goede keuze voor mensen die glutenvrij willen eten.

Mocht je echter glutenintolerantie hebben, dan is het verstandig om goed naar de verpakking te kijken. Haver wordt vrijwel altijd verwerkt in molens en fabrieken waar ook andere glutenbevattende granen worden verwerkt. Er bestaat dus een kans dat de haver besmet is met een klein beetje gluten. Heb je glutenintolerantie, koop havermout dan alleen als er op de verpakking staat dat het echt 100% glutenvrij is.

2. Het vult erg goed

Havermout bevat veel vezels en die vezels zorgen er onder andere voor dat je langer vol zit. Doordat je langer verzadigd bent zul je minder snel honger krijgen. De kans dat je onnodig en veel gaat eten wordt dus kleiner.

3. Het bevat veel gezonde stoffen

Havermout heeft heel veel verschillende vitaminen, mineralen en antioxidanten, daarnaast is het een goede bron van eiwitten, complexe koolhydraten en ijzer. Havermout wordt ook wel geschaard onder de superfoods!

4. Het is hartstikke cheap

Havermout kost echt bijna niks, voor 30 40 cent heb je al een pak van 500 gram. Het past dus in vrijwel ieders budget. Superfood voor een zeer lage prijs, daar worden we blij van!

5. Het optimaliseert je spijsvertering

De vezels in havermout zijn niet alleen ideaal voor de verzadiging, maar ook voor je darmen. Ze vormen namelijk een smeermiddel in de darmen waardoor de vertering van voedsel beter verloopt. De spijsvertering wordt dus geoptimaliseerd.

Genoeg redenen om havermout te eten toch?! En het is ook nog eens hartstikke lekker. Ik ben fan! Eet jij weleens havermout?

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?