5 redenen om een keer alleen op reis te gaan
18 april 2017 

5 redenen om een keer alleen op reis te gaan

Soms zit je in een periode in je leven dat jij maar al te graag de globe wilt verkennen, maar is er niemand om deze ervaring mee te delen. Laat jij je hier door tegen houden om op reis te gaan? Het kan eng zijn, maar het is zonde om je hierdoor te laten leiden in de keuzes die je maakt. Alleen reizen betekent namelijk niet dat jij alleen bent en zal waarschijnlijk een van de mooiste ervaringen van je leven worden. Of niet. Maar dan heb je het in ieder geval geprobeerd en je kunt beter spijt hebben van de dingen die je wel hebt gedaan, dan van de dingen die je niet hebt gedaan!

1. Je leert jezelf kennen

Het grootste reiscliché, maar niet voor niets een cliché. Alleen op reis gaan betekent dat jij zelf voor bepaalde keuzes en verantwoording zal komen te staan, die jij alleen zelf kunt regisseren. Daarnaast zal er veel op je af komen door de indrukken die je opdoet via nieuwe culturen en mensen die je leert kennen, je leert omgaan om (op sommige momenten) alleen te zijn en dat geeft je de tijd om over bepaalde zaken na te denken. Soms zorgt letterlijke afstand ervoor dat je anders tegen dingen aan gaat kijken. Hoe dan ook: je gaat jezelf tegenkomen en zal nieuwe inzichten opdoen.

2. Je wordt (nog) socialer

Zelfs voor de meest introverte persoon is het aan te raden een keer alleen op reis te gaan. Het zal je verbazen hoe snel er contact wordt gelegd en dingen ondernomen met mensen die je net een paar uur kent! In het buitenland kom je er pas achter hoe erg we ‘op ons zelf zijn’ in Nederland en iedereen lijkt automatisch een stuk meer open te staan voor de ander. Van in backpackershostels tot op het strand; je komt echt wel mensen tegen en voor je het weet raak je aan de praat en tik je met vier nationaliteiten aan tafel een lokaal biertje achterover! Gezellig!

3. Je leert zelf keuzes maken

In het dagelijks leven leunen we (onbewust) wel eens op andere personen. Op reis gaan betekent dat je bepaalde (cruciale) keuzes zelf gaat maken en zelf kan maken. In die zin zal je jezelf wel eens verstelt doen staan. Dat zal al beginnen op het moment dat je je ticket boekt tot dat activiteiten die je daar doet tot het moment dat je weer in het vliegtuig terug stapt.

4. Je maakt nieuwe vrienden

Doordat je alleen op reis bent, zal je snel(ler) in contact komen met medereisgenoten. Met een beetje geluk zitten jullie op één lijn en voor je het weet heb je er een paar vrienden bij! De mooie, gezamenlijke ervaringen die jullie beiden opdoen scheppen een band waardoor je er vaak niet alleen fijne herinneringen maar ook leuke contacten aan opdoet.

5. Je boost je zelfvertrouwen

De twijfel om wel of niet alleen op reis te gaan kan voortkomen uit een stukje onzekerheid. Eerdergenoemde punten zorgen er voor dat deze ervaring er een zal worden om nooit te vergeten. De stap die je maakt om alleen op reis te gaan, zorgt voor een boost van je zelfvertrouwen. Zie je wel dat je dit kan?! Soms moet je in het diepe springen.

Wil je eens een sprong in het diepe wagen? Kijk eens hier voor leuke Booking Deals

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?