5 Nederlandse shop steden waar jij nog niet aan hebt gedacht
16 mei 2017 

5 Nederlandse shop steden waar jij nog niet aan hebt gedacht

Dagje shoppen

Hebben jij en je vriendin binnenkort een dagje shoppen op het programma staan? Sla Amsterdam of Utrecht eens een keer over en leef je uit in een kleinere stad. Een kleinere stad kan qua aanbod aan winkels minder zijn, maar zeker genoeg om een dag te vullen! De volgende steden zijn ideaal om een dag om in rond te kijken, te winkelen en heerlijk te eten en drinken.

Den Bosch

Strijk een keer neer in het zuiden van het land. In Den Bosch zitten niet alleen vrijwel alle grote ketens, maar kan je ook geweldig goed slagen in boetiekjes en concept stores in de straatjes rondom de grote markt. Daarnaast mag de bekende Bosche bol van Jan de Groot niet ontbreken bij de koffie en vind je zomers genoeg terrasjes om tijdens het winkelen door op bij te komen.

Winkelgebied: Markt, De Arena, Hooge Steenweg, Hinthamerstraat

Breda

Om even in Brabant te blijven: Breda is gezellig en heeft een prima aanbod aan winkels om je een goede dag mee te vermaken. De leukste winkels liggen in de straatjes rond de markt richting het Ginneken. Plof ter afwisseling neer op de gezellige markt of neem een take away mee het Valkenburgpark in om even bij te komen.

Winkelgebied: Grote Markt, Veemarktstraat, Karrestraat, Eindstraat, Ginnekenstraat

Leiden

De bekende studentenstad ligt er zomers bruisend bij met de vele terrasjes langs de grachten. Daarnaast kan elke fanatieke shopper haar hartje ophalen bij het zien van het diverse aanbod in deze stad en is er ook voor vintage liefhebbers een ruim aanbod te vinden in de stad!

Winkelgebied: Haarlemmerstraat, Breestraat, Nieuwe Rijn, Vrouwensteeg, Burgsteeg

Zwolle

Iets verder naar het noorden vertegenwoordigt Zwolle een hele leuke shopstad waar zowel winkelketens als boetiekjes en speciaalzaakjes gevestigd zitten. In de buurt van de Grote Kerk zitten de leukste lunch en borreltentjes en ook conceptstores zijn ruimschoots vertegenwoordigd.

Winkelgebied: Diezerstraat, Sassenstraat, Melkmarkt, Oude Vismarkt, Luttekestraat

Middelburg

Zijn jullie niet alleen in voor een shopsessie maar willen jullie ook de stad wat leren kennen? Dan kan Middelburg een aanrader zijn. Het full package aan winkelketens heb je er niet, maar wel genoeg grote namen afgewisseld met lokale boetieks om er goed te kunnen slagen. Daarnaast mag een Zeeuwse bolus niet ontbreken bij de koffie en heb je onder andere op de Markt genoeg lunchtentjes om je maag tussen het shoppen door mee te vullen.

Winkelgebied: Markt, Lange Delft, Nieuwe Burg, Lange Viele, Sint Janstraat, Geere

Wat is jouw favoriete winkelstad?

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?