5 manieren om een gezond seksleven te leiden
20 juli 2017 

5 manieren om een gezond seksleven te leiden

1. Jullie maken tijd voor een vrijpartij

Vrijen gaat soms spontaan, maar het kan ook goed voorkomen dat jullie allebei zo druk zijn dat het er bij inschiet. En zodra jullie dat beseffen dan plannen jullie gewoon een avondje vrij in de agenda zodat je tijd maakt om weer even samen intiem te zijn. Hoewel het niet altijd even romantisch klinkt, wordt het dat vanzelf wel!

2. Je zit lekker in je vel

Comfortabel zijn met je eigen lichaam is een teken van een gezond seksleven. Het gaat niet om maatje 36 of om grote borsten, vrouwenlichamen komen in allerlei vormen en maten. Belangrijk is dat je lekker in je vel zit en je prettig voelt om naakt te zijn bij je partner en zijn aanrakingen.

3. Er is ruimte om je verlangens en wensen te delen

Iedereen heeft zo zijn eigen behoeften en verlangens als het op de seks aankomt. Hoewel je -naarmate je langer bij elkaar bent- de ander steeds beter kan aanvoelen, is het altijd belangrijk om aan te geven wat je echt graag wilt. Voor de n kan dat spannende gadgets zijn die je kunt bestellen in een sexshop, terwijl de ander wellicht een keer tantraseks of een rollenspel wilt proberen.

Voor elk wat wils en blijf het ook benoemen. Alleen op die manier kun je steeds meer groeien in jullie intieme samenzijn. Wanneer je de ruimte voelt om dit aan te geven, kun je dat als teken zien van een gezond seksleven.

4. Je schiet niet in de stress als de frequentie even minder is

Soms is de seks helemaal ‘aan’ en soms staat het op een laag pitje. Dit kan door allerlei factoren komen en is ook helemaal niet erg. Zolang jullie seksleven goed of ‘gezond’ is, maak je je hier niet te druk over. Je weet dat het vanzelf wel weer goed komt.

5. Jullie genieten beide van de intimiteit

Dit is misschien nog wel het belangrijkste signaal: genieten jullie allebei van de intimiteit? Dan ben je al een heel eind op weg! Als dat goed zit, dan kun je het alleen maar uitbouwen met bovenstaande punten. Enjoy!

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?