5 ideale winterzon bestemmingen voor vriendinnen
19 januari 2019 

5 ideale winterzon bestemmingen voor vriendinnen

Met de komst van een nieuw jaar worden de goede voornemens je weer om de oren geslingerd. De een wil graag meer tijd met vriendinnen doorbrengen, de ander wil juist meer reizen en van de wereld zien. Je kunt het jaar extra goed beginnen door enkele goede voornemens met elkaar te combineren. Plan bijvoorbeeld een uitje met je beste vriendin(nen). Zo breng je meer tijd met ze door én leer je weer een nieuwe bestemming kennen!

1. Zonnen op Gran Canaria

Gran Canaria staat met stip op nummer 1. Het is het op twee na grootste Canarische Eiland en is een fantastische bestemming om heerlijk te zonnen in hartje winter. Gran Canaria kenmerkt zich door veel zonuren, aangename temperaturen en schitterende stranden. Het vulkanische eiland heeft een gevarieerd landschap en is prettig om al wandelend beter te leren kennen. Hotels en vakantiehuizen op Gran Canaria vind je verspreid over het hele eiland, van waaruit je verschillende plekken goed kunt ontdekken. Bovendien is de stad Las Palmas heerlijk om doorheen te struinen.

2. Stedentrip naar Marrakesh

Laat je betoveren door het levendige Marrakesh. Het oude stadscentrum verandert ’s avonds in een groots openluchtrestaurant. Ondanks dat het niet in Europa ligt, is Marrakesh met een rechtstreekse vlucht binnen 4 uur bereikbaar. Met een gemiddelde temperatuur in de winterperiode tussen de 18 en 22 °C is het aangenaam warm te noemen. In februari wordt het al snel 30 graden. Toch is het meenemen van warme kleding verstandig, want ’s nachts kan de temperatuur flink dalen.

3. Genieten van een mediterraan klimaat in Málaga

Hoewel er in het Spaanse Málaga in de winter zeker eens een bui valt, is de temperatuur mild en aangenaam. Málaga heeft namelijk een warm mediterraan klimaat en in de winter wordt het er met gemak 20 °C. Je kunt er goed wandelen door het historische centrum, waar je veel overblijfselen uit de Moorse periode kunt ontdekken, alsook talloze monumenten en gebouwen. Tijdens je reis naar Málaga mag je zeker een bezoek aan het bekendste museum van de stad niet overslaan: het Picasso Museum.

4. Kom tot rust op Ibiza

Ibiza heeft veel meer te bieden dan alleen een bruisend nachtleven. Natuurlijk staat het eiland bekend als feesteiland en je vindt er dan ook genoeg clubs, zoals Ibiza Rocks, Pacha en Ushuaïa Beach Club. Zoek je echter meer rust? Dan kun je op Ibiza ook genieten van de mooie zandstranden en de wilde natuur. De winter op Ibiza staat garant voor zon én 20 graden Celsius. De temperatuur is dus zacht en het eiland staat volop in bloei. Zo vind je in het zuiden van Ibiza de zoutvelden Ses Salines, waar je naast het bezoek aan de zoutvelden, ook naar het strand kunt gaan. In het noorden van het eiland bevindt zich het berggebied Es Amunts. In dit ruige gebied zijn de kliffen van Santa Inés zeker een aanrader. Na een wandeling door een prachtig bos heb je hier namelijk een spectaculair uitzicht over de kust van het eiland.

5. Overwinteren op Kreta

Overwinteren in Griekenland kan onder meer op het grootste Griekse eiland: Kreta. In de zomer is het eiland een geliefd vakantieoord, waardoor het laagseizoen een perfecte reistijd is als je de hordes toeristen wilt ontlopen. Met een gemiddelde dagtemperatuur van 17 graden is het misschien nog wat te koud voor de mooie zandstranden die je op Kreta vindt, maar gelukkig zijn er genoeg andere activiteiten die je kunt ondernemen. Het eiland heeft bijvoorbeeld een groot cutureel erfgoed, en je kunt er dan ook veel kastelen, monumenten en archeologische opgravingen vinden.

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?