5 Facebooktips voor werkzoekenden!
17 mei 2017 

5 Facebooktips voor werkzoekenden!

Pas geleden bleek uit een onderzoek van de Intelligence Group dat Facebook nu op nummer 4 staat van populairste vacaturesites in Nederland! Ze volgen direct na Indeed, LinkedIn en de nationale vacaturebank.
Dat is niet voor niks, dus de hoogste tijd om te gaan kijken wat Facebook voor jou kan betekenen. Ik heb 5 tips voor je op een rijtje gezet.

Tip 1: Volg interessante vacaturepagina’s

Er zijn heel veel pagina’s waarop vacatures geplaatst worden. Soms geselecteerd op branche, soms op locatie.
Bijvoorbeeld de pagina ‘mediavacatures’ en ‘utrechtsevacatures‘. Als je de pagina’s ‘liket’ dan verschijnen updates in jouw tijdlijn. Regelmatig zelf op die pagina’s kijken is nog beter, want je krijgt zeker niet alle berichten automatisch te zien.

Tip 2: Word lid van interessante groepen

Er zijn diverse groepen speciaal bedoeld om werkzoekenden, werkgevers en recruiters bij elkaar te brengen. Hierin worden regelmatig nieuwe vacatures geplaatst. Goed om daar regelmatig op te kijken. Soms moet je lid worden van de groep om zelf een bericht of een reactie te kunnen plaatsen.

Ook de groepen zijn verdeeld in branchegroep of plaats- of regiogroep. Bijvoorbeeld de groep ‘ictvacatures’ en ‘Houtenzoektwerk‘. Daarnaast zijn er ook nog verschillende (besloten) groepen per beroep waar je lid van kunt worden om ideeën uit te wisselen en te sparren etc. Die zijn dus niet speciaal bedoeld voor vacatures maar ze zijn wel handig om te lezen wat er speelt en om nieuwe contacten te leggen.

Tip 3: Volg pagina’s van interessante organisaties/bedrijven

Ook de meeste organisaties hebben inmiddels door dat Facebook handig is om de juiste mensen te bereiken. Die pagina’s zijn slim om bij te houden zodat je op de hoogte bent als er nieuwe vacatures zijn maar ook om een beter beeld bij zo’n organisatie te krijgen. Als je op zo’n pagina kijkt, krijg je meteen te zien wie van jouw vrienden die pagina al geliket hebben. Misschien blijken er wel facebookvrienden van je daar te werken. Dat is dan helemaal handig. Tijd om weer eens een kopje koffie te gaan drinken met diegene!

Tip 4: Maak zelf een Facebookpagina!

Naast het volgen van bedrijven en groepen en het zoeken naar vacatures, is het natuurlijk ook belangrijk dat je zelf goed zichtbaar bent en duidelijk maakt wat je te bieden hebt en wat je zoekt! Dat kan met een leuke pagina, die je koppelt aan je profiel.

Zet daar leuke foto’s en filmpjes op die duidelijk maken wie je bent, wat je kunt en wat je wilt. Vraag al je vrienden en familie je pagina te ‘liken’ en plaats regelmatig berichtjes. Zet er ook een link naar je Linkedinprofiel op zodat geïnteresseerden meteen nog meer van je te weten kunnen komen.

Er zijn diverse voorbeelden van mensen die op die manier hun hele netwerk ingeschakeld hebben en zo ander werk gevonden hebben. Zoek maar eens op ‘Help …. aan een baan!’ en ‘…… zoekt werk!

Tip 5: Volg Facebookpagina’s van professionals

Ook loopbaancoaches, cv-specialisten en sollicitatietrainers hebben een eigen pagina waarop ze praktische tips delen die jou kunnen helpen bij het vinden van ander werk. Zelf heb ik natuurlijk als loopbaancoach ook zo’n pagina. Mijn Werkcoachpagina vind je hier. Hierop deel ik tips, artikelen en soms ook vacatures.

Genoeg te vinden dus op Facebook. Doe je voordeel met bovenstaande tips en heb je nog aanvullingen, laat het hieronder weten!

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?