4x onontdekt Europa

Als je aan reizen denkt, denk je vaak ook aan Lonely Planet. En dat is niet voor niks, in vele jaren hebben zij een naam opgebouwd wat een begrip in de wereld is geworden. Dit gratis e-book is voor vele reizigers een ideale inspiratiebron voor een volgende reis. Vijftig prachtige, bekende en onbekende plaatsen. Om een idee te krijgen wat voor plaatsen er in staan, worden er hier vier uitgelicht.

Kjerringy, Noorwegen

Kjerringy ligt in het hoge noorden van Noorwegen en is een kleine plaats met nog geen 1000 inwoners. Het ligt langs de Karlsyfjorden wat zorgt voor een prachtige omgeving. Kjerringy is van oorsprong een handelsstad en heeft een rijke geschiedenis. In het hoogseizoen gaan ze even terug in de tijd van vrachtvervoer, vishandel en haringen om het vervelen te voelen en terug gaan in het dagelijkse leven van de 19e eeuw.

Bozcaada, Turkije

Bozcaada is een vrijwel onbekend Turks eiland, zelfs voor de Turkse bevolking, maar toch is het gemakkelijk bereikbaar vanaf Istanbul. Het is een drijvend paradijs in de Egesche zee met rustige verborgen stranden, witgekalkte huizen en prachtige steegjes. Het leven gaat langzaam op het eiland, maar dat is niet erg. Het is een plek om van te genieten.

Ostuni, Itali

Deze Italiaanse stad is gelegen op een heuvel. Op het hoogste punt van de stad staat een bruinkleurige kathedraal met zijn kleurige majolica koepel. Vanaf dit punt is een waanzinnig uitzicht te zien over het aflopende land en de helderblauwe Adriatische Zee. De stad wordt omgeven door enorme olijfplantages en wordt ook wel Citt Bianca genoemd vanwege de witte kleur van de stad.

Ithaca, Griekenland

Ithaka is n van de ionische eilanden welke ten westen van het Griekse vaste land liggen. De Ionische eilanden staan erom bekend dat ze minder dicht bevolkt zijn dan andere Griekse eilanden. Over het algemeen zijn ze eilanden ook groener. Ithaca is erg heuvelachtig en vrij rustig.

Nieuwsgierig geworden naar alle vijftig? Het e-book ‘Secret Europe’ van Lonely Planet is hier te downloaden. Niet verder vertellen h 😉

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?