4X MINDER BEKENDE, MAAR JUIST ZO LEUKE STEDENTRIPS
20 juli 2015 

4X MINDER BEKENDE, MAAR JUIST ZO LEUKE STEDENTRIPS

#1 Thessaloniki

Griekenland mag dan vooral in het nieuws zijn vanwege de slechte economische situatie, het land heeft gelukkig nog heel veel te bieden. Bezoek eens de noordelijke havenstad Thessaloniki nu het nog niet vol loopt met toeristen.

Een belangrijke reden om Thessaloniki te bezoeken is het heerlijke eten. De stad is vol met gezellige restaurants waar de lokale keuken wordt geserveerd. Verse vis uit de eigen haven, veel groenten en natuurlijk feta kaas. Smullen!

Verder kent Thessaloniki mooie oude wijken met kleurrijke huizen, veel musea, kleine marktjes en leuke winkels. Combineer dit alles met de ligging aan zee en een fantastische stedentrip is gegarandeerd!

thessaloniki

#2 Liverpool

Liverpool is vooral bekend vanwege de voetbalclub FC Liverpool en natuurlijk ook met dank aan The Beatles. Tijdens een bezoek aan de stad zijn The Beatles ook niet te missen. Zo is er the Beatles Experience in Albert Dock en uiteraard de bekende Cavern Club waar de band vele keren heeft opgetreden. Maar er is meer…

Liverpool is een rauwe havenstad die langzaam omtovert in een hippe metropool. Het heeft het industrile karakter weten te behouden. Maar inmiddels vind je in de pakhuizen aan het water leuke restaurants, musea en pubs.

liverpool

#3 Mechelen

Dichterbij huis, tussen Antwerpen, Brussel en Gent, ligt Mechelen. Laat je niet afleiden door de omringende steden. Ook Mechelen is namelijk meer dan de moeite waard. Het is een kleine stad met een mooi oud centrum. En het is ook zeker een bourgondische stad waar je tijd hebt om van het goede leven te genieten. De terrassen op de Grote markt en Vismarkt zitten bij de eerste zonnestralen al vol.

Op winkelgebied ben je in Mechelen ook zeker aan het juiste adres. In de speciale winkeldriehoek vind je een mooie combi van de bekende ketens gemixt met kleinere boetiekjes van lokale ondernemers. Wat mij betreft is Mechelen ideaal voor een nachtje weg!

mechelen

#4 Malm

Stockholm mag dan de hoofdstad zijn van Zweden, Malm is minstens zo hip en misschien nog wel gezelliger dan Stockholm. Malm ligt in het zuidwesten van Zweden en is door de resund brug verbonden met een andere hippe stad: Kopenhagen.

Malm is een trendy stad. De stad heeft stijl en dat zie je terug in de vele kledingboetieks, designshops en musea. Mijn favoriete wijk is Davidshall. Heel local en puur. Door de weinige toeristen zie je hier het echte Zweedse leven. Trakteer jezelf hier zeker op een fika. Het Zweedse begrip voor een kop koffie met iets zoets. Enjoy!

malmo

Genspireerd door deze pareltjes? Mijn advies: go there!

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?