4x de toerist uithangen in Rotterdam
28 januari 2017 

4x de toerist uithangen in Rotterdam

1. Markthal

Tegenwoordig mag deze hotspot niet meer ontbreken als je aan Rotterdam denkt. De Markthal bestaat uit een hele grote, artistieke hal (waarin ook in gewoond wordt) met heel veel verschillende restaurantjes en winkeltjes. Heb je trek en keuzestress? Dan kun je bij de Markthal een mix van alles en nog wat halen.

Rotterdam1

De kubuswoningen staan vlakbij de Markthal, dus loop een paar meter om en je kunt je meteen even afvragen hoe men daar schilderijen aan de muur hangt.

Rotterdam2

2. Euromast

De Euromast is veel indrukwekkender dan je misschien verwacht. Beklim de toren (met de lift) en kijk je ogen uit. Er valt zo veel van boven te zien in een stad met een skyline. Zonde om dit over te slaan, ook voor de Rotterdammers onder ons!

Rotterdam3

3. Erasmusbrug

De Erasmusbrug zorgt van veel kanten voor een geweldig uitzicht: naar de brug en vanaf de brug. Het is een prachtig kunstwerk die het meer dan waard is om van dichtbij te bekijken.

Rotterdam4

Rotterdam5

4. Kop van Zuid

Op de Erasmusbrug even heuveltje op, maar gelukkig ook weer heuveltje af en je staat zo op de Kop van Zuid. Hier staat het iconische Hotel New York en kun je vanaf het puntje genieten van het waterverkeer (en een andere kant van de Erasmusbrug). Vanaf daar een klein bruggetje over en je staat voor de Fenix Food Factory. Geniet van een heerlijk broodje, plankje kaas, een biertje of wat mediterraanse borrelhapjes. Na zo’n fijne pauze kun je met goede moed weer terug over de brug. Of pak een watertaxi!

Rotterdam6

Rotterdam7


Heb jij deze toeristische hotspots al bezocht?

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?