4 redenen om een to do list te maken
05 februari 2018 

4 redenen om een to do list te maken

Inzicht en controle

Wanneer je veel te doen hebt, kun je nog wel eens iets vergeten. Het is dan erg fijn om precies op te schrijven wat je nog moet doen die dag of die week. Je hebt dan inzicht in wat er nog moet gebeuren en zo vergeet je waarschijnlijk ook niets. Op deze manier heb je controle over hetgeen je nog moet doen en dat heeft ook weer een voordeel, namelijk het voordeel hieronder.

Efficintie

Wanneer je precies weet wat je nog moet doen, kun je een planning maken om dit binnen een bepaalde tijd uit te voeren. Met behulp van een planning weet je wanneer wat af moet zijn en wanneer je dan ergens mee moet beginnen. Als je je houdt aan de planning, dan levert dat efficintie op. Je verliest geen tijd omdat je even niet weet wat je moet doen. En efficintie heeft natuurlijk ook weer een voordeel!

Meer tijd voor leuke dingen

Want als je efficint te werk gaat, kun je meer dingen doen in minder tijd. Je weet precies wat je van plan bent en gaat daarmee aan de slag. Hoe efficinter je werkt, hoe meer tijd je over houdt! En in die tijd kun je nog meer doen zoals vooruit werken of juist leuke dingen gaan doen met je vrienden, familie of misschien wel lekker iets voor jezelf. Want wie hard werkt, mag beloond worden toch?

Afstrepen geeft voldoening

Als laatste heeft het opschrijven van wat er nog moet gebeuren nog een voordeel. Misschien word je helemaal gek van die lijst met alles wat je nog moet gaan doen. Maar als je het een maal gedaan hebt, dan is het tijd voor het afvinken. Wanneer je een ‘taak’ af hebt, of deze nou groot of klein is, het voelt heerlijk om iets van je to do list af te strepen. Zeker wanneer het iets is wat je minder leuk vindt, je hebt het toch maar weer gedaan!

Dit blog is geschreven door Marille van www.thegreenguide.nl (@thegreenguidenl op social media), waar zij schrijft over natuurlijke & dierproefvrije beauty, eerlijke & duurzame kleding, minimalisme, veganisme, duurzaamheid, gezondheid, mindfulness, spiritualiteit en reizen!

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?