3x net even anders shoppen

1. Ga voor tweedehands

Niet alleen op Koningsdag kun je goedkoop je slag slaan en tweedehands kleding op de kop tikken; ook de rest van het jaar kun je in kringloopwinkels, vintage stores en tijdens kilosales terecht voor originele items. Wie weet, doe je een bijzondere vondst die je misschien zelfs wel rijk maakt.

Wanneer je er niet aan moet denken om in afdankertjes van vreemden te lopen, bedenk je dan dat na een flinke wasbeurt de meeste items weer zo goed als nieuw zijn. En zodra de kleding naar je eigen vertrouwde wasmiddel ruikt, is het net alsof die leuke rok of broek altijd al van jou is geweest. Vind je het toch een grote stap? Begin dan met het zoeken naar een paar leuke accessoires. Een mooie tas, bijzondere sjaal of gave riem kunnen je outfit al een hele andere draai geven. Op deze site vind je een agenda met markten en adressen van kringloopwinkels in Nederland.

2. Laat een personal stylist het werk voor je doen

Ben je benieuwd wat een professionele modestylist goed bij jou vindt staan? Tegenwoordig is het de gewoonste zaak van de wereld om er eentje in de arm te nemen die je helpt bij het uitkiezen van je kleding. Het kan heel verfrissend zijn om iemand met een objectief oog naar je kledingstijl te laten kijken en suggesties te krijgen over wat qua kleur en model goed bij jou past.

Tegenwoordig kan dit heel eenvoudig, bijvoorbeeld via een platform als Zalon. Online geef je aan wat je mooi vindt en een personal stylist gaat voor je aan de slag. Je krijgt eerst de suggesties van de stylist online te zien, waarna je feedback kunt geven en de uitgekozen items nog kunnen worden aangepast. Daarna wordt de uiteindelijke selectie naar je toegestuurd. Wat toch niet bij je past, stuur je gratis terug.

3. Online parels scoren bij onafhankelijke webshops

Wanneer je zeker wilt zijn van een uniek item, kun je natuurlijk op vakantie in een lokaal boetiekje je slag slaan. Maar voor het shoppen van one of a kind kleding hoef je echt de deur niet uit. Online kun je allerlei unieke winkeltjes vinden met de meest uiteenlopende kleding. Een minimalistische jumpsuit uit Zuid-Korea, handgemaakte sandaaltjes uit Griekenland of kleurrijke badkleding uit Colombia; het ligt tegenwoordig allemaal binnen handbereik.

Een goede bron om op de hoogte te blijven van onafhankelijke winkels wereldwijd is Instagram. Met het zoeken op de juiste hashtags, zoals bijvoorbeeld #slowfashion, #buydifferently en #independentshop, heb je snel een overzicht met een verscheidenheid aan online modeboetiekjes. Maar ook andersoortige shops, zoals deze Scandinavische interieur- en designwinkel, en bijzondere cosmeticamerken staan zo eenvoudig tot je beschikking.

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?