3x fris het nieuwe jaar in

1. Opruimen

Waar begin je met opruimen? En hoe ga je te werk? Marie Kondo heeft daar iets op bedacht: de KonMari-methode. De methode bestaat uit verschillende stappen, maar de belangrijkste vraag die telkens terugkomt is: “Does it spark joy?”. Dit kun je je vervolgens bij alle voorwerpen die je tegenkomt afvragen. Word je er blij van? Houden. Word je er niet blij van? Weggooien. Zo simpel kan het zijn. Het is een rigoreuze manier, maar dan houd je wel alleen de chte keepers over.

2. Hulpmiddelen

De spullen die je wilt houden, moet je vervolgens nog ergens laten. Kleine spulletjes zijn vaak lastig netjes op te bergen. Je kunt hier bijvoorbeeld doosjes met labels voor gebruiken, potten en/of een prikbord. Een pegboard is hier ook een optie voor. Een hip DIY item die je eens in de zoveel tijd helemaal kunt omgooien. Je kunt hem ook helemaal aanpassen naar jouw wensen. Dit maakt het een ideaal hulpmiddel voor het opbergen van jouw spulletjes.

3. Interieur

Al zo veel mogelijk rommel voorkomen? Dan is een minimalistisch interieur wellicht iets voor jou. Geen kleine frutsels en prutsels, maar gewoon een strak interieur met alleen de hoognodige decoratie. Zo wordt schoonmaken en opruimen een eitje!

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?