3 tips om meer effect te krijgen in een zoektocht naar een nieuwe baan
23 mei 2019 

3 tips om meer effect te krijgen in een zoektocht naar een nieuwe baan

1. Maak kleiner wat je wilt

We willen van alles; naast onze perfecte baan vinden, willen we thuis ook een perfect leven. We houden allerlei ballen in de lucht, waarvan we denken dat ze belangrijk zijn. We zijn daardoor de hele dag met van alles bezig. We houden ons daardoor ook vaker bezig met dingen op de korte termijn i.p.v. dingen op de lange termijn. Het is juist de kunst om minder te doen en ook om meer dingen te doen voor de lange termijn. Want een nieuwe baan zoeken is iets wat je voor de lange termijn plezier en rust gaat opleveren.

De volgende 3 vragen helpen je hierbij:

  • Wat ga je vandaag doen en maak dit echt heel klein b.v. je netwerk in beeld brengen
  • Waarom ga je dit vandaag doen?
  • In hoeverre draagt dit bij aan het realiseren van je zoektocht naar een nieuwe baan?

2. Als het een keertje anders loopt

Soms besluit je om toch iets anders te doen, dan wat je die dag van plan was. Je hebt iets wat echt moet gebeuren, zoals een overstroming in de badkamer, een kind wat ziek is geworden of je hebt gewoon geen puf. Ook al doe je dan niet hetgeen wat je van plan was, toch is het goed om onderstaande vragen te beantwoorden:

  • Wat maakt dat je vandaag iets anders doet?
  • Hoe vaak gebeurt het dat je iets anders voor laat gaan?
  • Hoe zou je wel iets kunnen doen i.p.v. helemaal niets?
  • Kijk kritisch naar de redenen en wees hierin ook eerlijk naar jezelf toe.

3. Plan ontspan momenten in

Heb je neiging ondanks dit alles toch maar steeds door te blijven rennen. Omdat je druk blijft voelen of omdat n en n vandaag echt moet? Zet dat de wekker op je telefoon aan, zodat je een aantal keren per dag 10 minuten even niks doet. Hierdoor komt je hoofd tot rust. Al die prikkels die je de hele tijd krijgt, maken dat je hersens niet meer goed kunnen focussen en je alleen maar onrust ervaart. Na een rust moment heb je weer frisse energie om geconcentreerd aan de slag te kunnen.

Meer weten over hoe je goed je doelen kunt halen en je energie kunt verdelen over de dag? Download dan mijn gratis werkboek op mijn website mirdroombaan.nl.

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?