3 make-up tips voor de ochtend
21 augustus 2020 

3 make-up tips voor de ochtend

Preparation

Het zit hem allemaal in de voorbereiding! En dan gaat het niet alleen om je tas klaarmaken voor een school- of werkdag, het smeren van je brood en het klaarleggen van je outfit met accessoires. Ook het klaarleggen van je make-up kan weer een beetje tijd schelen. Zeker als je een aardige make-up stash hebt, want dan kom je in de ochtend niet meer voor moeilijke keuzes te staan. En heb je soms moeite met het vinden van de juiste lipstick of blush bij een bepaalde ooglook? Denk hier dan de avond van tevoren over na, dat scheelt weer in de ochtend!

Signature look

En over van tevoren nadenken gesproken; wat denk je van een signature look? Een signature look staat voor een look die past bij jou als persoon, bijvoorbeeld een look die je heel vaak draagt en die jij bij jezelf vindt passen. Heb je nog niet zo’n look, experimenteer dan gewoon eens met verschillende looks en kijk waar jij je goed bij voelt. Dit hoeft niet per definitie een saaie look te zijn, een opvallendere lipstick doet al gauw wat voor een simpele look. Als je een bepaalde look vaak draagt, wordt je er vanzelf handiger in en dus ook weer wat sneller!

Less is more

De één houdt helemaal niet van een dikke laag foundation, de ander vindt een hele egale huid juist wel mooi. En er is natuurlijk nog meer dan een laagje foundation. Want wil je dat het lang blijft zitten, dan moet er nog wat poeder overheen. Wil je een gezond kleurtje hebben, dan is een beetje blush ook niet verkeerd. Maar er is een manier om met minder ongeveer hetzelfde te bereiken; concealer. Breng een lichtere concealer aan onder de ogen en een concealer naar huidskleur op onzuiverheden. Dit poeder je vervolgens af en je kunt verder met de volgende stappen. Hiermee sla je foundation over terwijl je toch een mooie egale huid hebt, maar dan met minder moeite.

Bij echte haast…

En als je je echt eens verslapen hebt, maar niet zo’n type bent dat zonder make-up de deur uit gaat, zorg dan voor een standaard make-up tasje. Als je deze altijd klaar hebt liggen of in je tas hebt zitten, dan kom je nooit in de problemen. Zorg dat hier de belangrijkste producten in zitten die je elke dag gebruikt. Als je met de bus of de trein reist, zou je je altijd nog op kunnen maken tijdens het reizen. Maar in de auto kun je dit natuurlijk beter niet doen!

And remember, je bent ook mooi zonder make-up!

Dit blog is geschreven door Mariëlle van www.thegreenguide.nl (@thegreenguidenl op social media), waar zij schrijft over natuurlijke & dierproefvrije beauty, eerlijke & duurzame kleding, minimalisme, veganisme, duurzaamheid, gezondheid, mindfulness, spiritualiteit en reizen!

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?