11 Manieren om de gelukkigste persoon in 2016 te worden
02 februari 2016 

11 Manieren om de gelukkigste persoon in 2016 te worden

Wist je dat 11% zijn of haar voornemen haalt? Wil je hierbij horen? Je kunt je nu GRATIS aansluiten via www.bethechangein2016.nl! Je krijgt dan de eerste 10 dagen mails met de videos, de opdrachten en de werkbladen.

Wil je nu beginnen? Lees hier de 11 manieren om gewoon de gelukkigste persoon van 2016 te worden!

De P is van Positieve Psychologie. Deze stroming kijkt naar de mens en zijn talenten en sterke kanten. We zijn gewend om 90% van de tijd te kijken naar de 10% die verbeterd dient te worden. Draai het eens om en kijk naar de 90% die goed gaat. Het zal je leven een stuk positiever maken. Dat ga je uitstralen!

De O is van Oordeelloos. We zijn gewend om overal een etiket op te plakken. Ik raad je aan een OEN te zijn: Open, Eerlijk en Nieuwsgierig. Oordeel niet te snel en je gaat meer zien.

De W is van Willen. We denken veel te vaak in Ik moet. In plaats hiervan kun je zeggen ik wilof ik mag. Hier voel je je veel vrijer en lichter door.

De E is van Energiemanagement. Er kan je heel veel duidelijk worden als je kijkt naar wat je energie geeft en wat je energie kost. Richt je vervolgens meer op de zaken die je energie geven. Energievreters horen erbij, maar door de focus meer te leggen op de energiegevers word je leven al een stuk aangenamer en energieker!

De R is van Richting. We worden op school en op het werk vaak aangestuurd met strakke doelen. 100% hiervan halen bestaat niet en je kunt het leven lichter maken door te kiezen voor een richting. Je hebt een richting nodig in je leven. De doelen helpen je hierbij. Mensen die een richting in hun leven hebben zijn aantoonbaar bewezen gelukkiger. Dus kies een richting, geniet van de weg er naar toe en ga er voor. Daarvoor kun je bij mij terecht ;-).

We hebben nu het eerste woord Power gehad en als je die Power ervaart, ga je dit uitstralen en maak je Impact.

De I staat voor Innerlijk Kind. Toen je jong was, deed je de dingen omdat je ze deed. Je dacht er niet over na. Je stond heel dicht bij wie jij bent. Ik geloof dat je wordt geboren met een blauwdruk in je gedrag. Gedurende ons leven passen we ons aan, omdat we dan meer geliefd zijn en meer succes met bepaald gedrag hebben. We zijn gevormd door school, ons gezin, werk en ga zo maar door. Maak contact met je innerlijk kind en kom er achter waar je energie van krijgt en wat je werkelijk wilt. Je kunt je innerlijk kind ook wel je Innerlijke stem, innerlijke gids of je Intutie noemen.

De M staat voor meditatie. Dit geeft je rust en kalmte. Begin er eens elke dag mee. Gedurende de dag zul je steeds meer rust en kalmte ervaren. Bij meerdere onderzoeken met hersenscans werd het effect van meditatie aangetoond door een verandering in het brein.

De P staat voor Persoonlijke Ontwikkeling. De arbeidsmarkt is flexibel en zekerheid in een baan is er niet meer zoals vroeger. Zie jezelf als een investeringsobject, zoals een huis, dat onderhouden moet worden. Onderhoud jezelf, zorg dat je waarde zich blijft vermeerderen, in dat wat je het liefst doet. Dan kom je in een opwaartse spiraal van geluk en bezieling terecht. Tegenwoordig kun je overal op internet gratis informatie vinden. Er zijn gratis opleidingen van universiteiten beschikbaar op www.coursera.com. Ook zijn er vele bekwame professionals die jou voor de lol dingen willen leren. Zoals ik ;-).

De A staat voor Angst. Angsten willen je beschermen en doen er alles aan om je in je comfortzone te houden. Ga door je angstbarrire heen en zie dat je in de leerzone terecht komt. Zo kun je meer mooie dingen bereiken in je leven.

De C staat voor compassie. Dit betekent niet zelfmedelijden. Het gaat erom dat je je afvraagt wat je nodig hebt, zodat jij goed voor jezelf kunt zorgen.

De T staat voor Tijd. Tijd bestaat eigenlijk niet. We willen vaak controle over de uitkomsten en dan ook het liefst op een bepaalde tijd. Dit is een illusie. Vertrouw op zaaien en oogsten. Als jij gaat zaaien, dan komt op een gegeven moment de oogst. Wanneer? Dat is vaak niet goed te sturen. Als je dat wel doet, zal je dit veel energie kosten en daar word niemand heel gelukkig van.

Dit waren elf punten die je zeker kunnen helpen om de gelukkigste mens te worden. Ik hoop dat je hier wat mee kunt. Vergeet niet dat het om n ding draait: Dat is het gewoon gaan doen!

Lieve groet,

Katja

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?