10 tips voor sterke relaties

Liefde alleen maar romantiek?

Maar waarom laten films zoals de Titanic en Romeo en Juliet ons geloven dat de liefde alleen maar bestaat uit romantiek. En zitten wij met zakdoeken op de bank als een man weer eens zijn liefde bewijst door te sterven uit liefde voor zijn vrouw. Nou waarschijnlijk gewoon omdat er best weleens momenten zijn dat wij onszelf even ‘Julia’ voelen. Maar na jaren ervaring ben jij er vast ook wel achter gekomen dat een relatie vaak niks van een romantische film weg heeft.

10 voorbeelden van echte liefde vinden

Wat is dan pure liefde, we geven je tien voorbeelden om echte liefde te vinden en je happy te voelen in je relatie.

 1. Kijk naar je partner hoe hij echt is
  Natuurlijk ben je in het begin verliefd en is alles leuk aan hem. Maar probeer ook eens te kijken naar hem zonder die roze bril op. Je zal dan zien wie hij echt is, dan valt het later niet zo tegen als je roze bril is afgegleden en blijkt dat hij ook gewoon smakt tijdens het eten.
 2. Sta open om te leren van elkaar
  Zie de ander als een spiegel en leer van de reflectie. Hierdoor kan je een beter persoon worden.
 3. Voel jezelf ook goed alleen
  Leer ook om tijd alleen door te brengen, als je namelijk ook gelukkig voelt als je alleen bent dan voel je jezelf alleen maar completer als je samen bent.
 4. Houd van jezelf
  Echte liefde kan alleen bestaan als je ook van jezelf houdt. Je kan namelijk alleen liefde krijgen van een ander persoon als je dat ook aan jezelf geeft.
 5. Accepteer het normale
  We noemen het weleens een sleur als de vlinders ophouden met vliegen. Maar probeer er niet tegen te vechten. Elke relatie zal hierin belanden maar het is maar net hoe je ermee om gaat.
 6. Blijf dingen doen die je leuk vindt
  Om jezelf gelukkig te voelen in je relatie is het belangrijk dat je dingen blijft doen die jou gelukkig maken, want als jij gelukkig bent dan straal je dat uit en dat heeft een positieve invloed op je relatie.
 7. Let op de liefde die je geeft
  Kijk eens naar de liefde die je geeft aan je partner. What you give is what you get.
 8. Laat je verwachtingen los
  Probeer geen romantisch beeld te hebben maar vraag jezelf af wat jij zelf echt nodig hebt. Kijk niet naar anderen. Misschien wordt jij er wel helemaal benauwd van als je man elke week met een bos bloemen voor de deur staat.
 9. Probeer geen eenheid te worden
  Wil jij ‘ons’ worden? Laat dat gevoel dan snel los. Jij en zowel je partner blijven aparte individuen. Probeer gewoon samen het leven mooier te maken.
 10. Zorg voor je eigen geluk
  Relaties zijn er niet om van jou een perfect persoon te maken maar om jou en je partner meer verbonden te laten zijn met het leven en met elkaar. Laat je relatie niet jouw geluk bepalen.
Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?