10 DIY's voor een Bruiloft

Vorige week vertelde ik je dat ik in 2013 getrouwd ben en dat onze bruiloft echt een DIY-bruiloft was! Nu wil ik het liefst ál mijn DIY’s laten zien. Maar dat zijn er veel. Echt heel veel. Dus ik heb besloten mijn leukste zelfgemaakte dingen uit te kiezen. Maar toen onlangs mijn externe sneuvelde (zonder back-up..), werd die keuze plotseling voor mij gemaakt. Gelukkig had ik hier en daar nog wat foto’s en heb ik uit het materiaal dat ik nog had, mijn 10 leukste DIY’s gekozen! Heel veel leuke kleine projecties, die ook leuk zijn om te maken voor andere gelegenheden (of gewoon voor zomaar!). Alles is zoveel mogelijk in onze bruiloftskleuren mintgroen en pasteloranje gemaakt. Houd je vast voor een lange post! 😉

1. Jute beschrijven Jute geeft zo’n natuurlijk-down-to-earth-gevoel! En je krijgt zo easy een mooi resultaat!

How to: Dit project werkt het beste met jute met een grote dichtheid. Print letters in een leuk lettertype op de juiste grootte uit, teken ze over met potlood op het jute en verf er vervolgens met zwarte verf een paar keer overheen. Het resultaat wordt zelfs zó mooi, dat ik stiekem een beetje bang was dat mensen dachten dat ik het had gekocht. Haha! Maar ach, dat was dan een heel mooi compliment geweest. 😉

2. Ringen(thee)doosje. Hans en ik houden allebei niet van de ringenkussentjes en dus ging ik op zoek naar iets anders!

How to: Koop een theedoosje met twee vakjes. Schroef alles voorzichtig uit elkaar, beits het in de kleur die je wilt en schrijf er met witte -in mijn geval acryl- verf iets op. Twee stukjes lichtbruine stof heb ik dubbelgevouwen en als kussentjes in het doosje laten fungeren. Toen ons neefje dit doosje in de kerk bracht, smolten we allebei. Het was zó’n schattig gezicht!

3. Wedding bells aan een stok. Dit is iets wat mijn ceremoniemeesters als verrassing maakte! ZO mooi! Deze stokken zijn heel leuk te gebruiken als je met een grote groep van een locatie naar locatie loopt. Zo liepen wij van het diner naar de kerk, en droegen er ongeveer tien mensen deze gezellige stokken!

How to: Gebruik lange dunne ronde stokken. Wikkel deze van boven naar beneden helemaal met lint. Knoop vervolgens (net als hier) twee linten aan de bovenkant vast, zodat er 4 lintjes ontstaan. Maak aan de bovenkant met een wit lintje een belletje vast!

4. Vaasjes met gipskruid Dit is een hele leuke en simpele diy! Oud glaswerk geverfd en opgevuld met gipskruid! Op mijn bruiloft stonden deze vaasjes met gipskruid de gehele dag op allerlei tafels en dat gaf zo’n heerlijk lentegevoel! Nog steeds maak ik ze graag in de lente om overal in mijn huis te zetten.

How to: Ik legde al eerder uitgebreid hoe je deze vaasjes maakt; dat artikel vind je hier!

5. Pompoms! Wat zijn pompoms súper feestelijke en vrolijke dingen! En ze zijn ook nog eens heel leuk om te maken. Binnen 5 minuten zet je een pompom in elkaar. Nog steeds maak ik heel vaak pompoms voor verjaardagen of andere feesten!

How to: Zie hier hoe ik ze maak!

. Hartjesslingers ‘s Avonds hadden we voor het feest een heel schattig kappeltje! Nu was het al zo mooi dat het eigenijk geen versiering nodig had, maar ik wilde het toch nog iets van onszelf erin brengen. Ik maakte ontelbaar veel van deze slingers (in mintgroen en pastel oranje natuurlijk!). Zoveel dat de avond van tevoren heel veel slingers in de knoop waren geraakt.. Haha!

How to: In dit artikel legde ik uit hoe ik deze hartjesslingers maakte.

7. And they lived happily ever after Deze tekst had ik op Pinterest voorbij zien komen en dat vond ik zó schattig. Ik wist meteen dat ik hier ook iets mee wilde! Eén van onze locaties was een prachtige tuin en daar stond dit bord bij de ingang.

How to: Zoek twee mooie planken en schilder met verf de tekst hierop. (teken eventueel een mooi lettertype van de computer na). Timmer de planken stevig vast aan een paal en klaar! Nu heeft mijn paal toevallig ook een voet (dit was de voet van een oud vogelhuisje!); dit kun je er natuurlijk zelf aan maken, maar je kunt de paal ook zonder voet in de grond steken.

8. Bedankjes mint-to-be. Op een grappige manier hebben we de kleuren van onze bruiloft verwerkt in de bedankjes voor de gasten. Mint-to-be ( ik kreeg mijn vader maar niet uitgelegd waarom het dan niet ‘meant to be’ was. Haha! -_-)

How to: Gebruik hiervoor mintgroene mintsnoepjes (ik kocht ze op Ebay), tinnen blikjes en stickers (ik heb ze zelf ontworpen). In elk doosje stopte ik 12 mintsnoepjes en de buitenkant beplakte ik met onze ‘mint-to-be’ stickers.

9. Blokletters Deze blokletters verhuisden met elke locatie mee op onze bruiloft ! ‘s Ochtends stonden ze naast de ambtenaar en ‘s avonds stonden ze in de vensterbank van de feestzaal. Echt heel erg leuk!

How to: Eigenlijk behoeft deze DIY niet zoveel uitleg. De blokletters kocht ik in de winkel en heb ik met acrylverf in onze bruiloftskleren geverfd. Elke letter heb ik afgewisseld in kleuren; zowel aan de binnenkant als aan de buitenkant.

10. Save-the-date! Samen met onze ontwerper Wouter, hebben Hans en ik heel wat uurtjes besteed aan de trouwkaarten en de save-the-dates. De trouwkaarten hebben we láten afdrukken, maar onze save-the-date hebben we zélf afgedrukt en in elkaar geknutseld. Ik ben heel trots op onze geweldige save-the-dates!

How to: Dit was heel wat meet- en uitdenkwerk achter de computer. 🙂 We hebben een langwerpige kaart gemaakt, die uit drie delen bestond. Zo kon je de kaart dichtvouwen tot een klein pakketje. Het middelste vlak werd ook nog eens dubbelzijdig bedrukt, met aan de ene kant het adres en aan de andere kant onze trouwdatum. We wilden het spreekwoord ‘tie the knot’ uitdrukken en daarom maakte ik aan de binnenkant een touwtje vast met een knoop erin. Hiervoor prikte ik in de buitenste vlakken een gaatje en maakte ik met een knoop het vlasdraadje vast. Als je de kaart dan vervolgens open doet, trek je er een knoop in. 🙂 Op het linkervlak heb ik de uitdrukking ‘tie the knot’ uitgelegd in woordenboek-stijl. Op het rechtervlak stond een grote stempel met onze datum erop. Het pakketje maakte ik nog dicht met raffialint eraan (en aan dat raffialint zat weer een kaartje met onze website!). Ook bestelden we postzegels met onze foto’s erop om het helemaal af te maken (wist je dat dit helemaal niet zoveel duurder is dan normale postzegels?).

En dan is dit eigenlijk nog maar een greep uit alle DIY’s. Zo hadden we de kerk versierd (zie hierboven) met een mintgroen doek, jute en vers gipskruid en strooide ons bruidsmeisje bloemetjes uit een mandje versierd met kant en jute. Ook maakten Hans en ik (samen met onze ontwerper) eigen naamkaartjes voor onze gasten in het restaurant en zorgde ik ervoor dat er op elk bord een kaart lag, vol lieve woorden en dankbaarheid voor hun aanwezigheid op onze grote dag (zie hierboven). Op de looproute hadden we overal stickers geplakt met onze namen en trouwdatum (en nog steeds spot ik ze af en toe :)). Op elke locatie had ik een poster geplakt over Wedpics (een aanrader!); een app waar al mijn vrienden en familie zelf foto’s maakte en daarop plaatste. Heel erg leuk en echt een aanrader, want zo kregen wij weer hele andere gezellige foto’s te zien! Ook maakte we een website. www.hansenshifra.nl (die nog steeds in de lucht is!). Vanaf het moment dat we verloofden tot net na de bruiloft hebben we deze site bijgehouden met allerlei nieuwtjes, updates, extra informatie en grappige filmpjes.

Terwijl ik dit artikel schrijf besef ik nóg meer hoeveel er zelfgemaakt was op onze dag; dingen waar ik niet eens meer bij stil stond en maar vanzelfsprekend vond. Maar ik besef mij ook hoe al deze DIY’s onze dag súper persoonlijk maakte. We hebben niet alleen heel veel liefde ontvangen die dag, we hebben ons best gedaan met alle DIY’s onze dankbaarheid en liefde terug te stralen naar alle mooie mensen die op onze dag waren.

Dankjewel dat ik deze HUGE diy-post met je mocht delen! 🙂 Veel liefs, Shifra

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?