Zelf een originele familiefoto maken: Tips & ideeen
11 januari 2017 

Zelf een originele familiefoto maken: Tips & ideeen

1. Maak een plan

Een leuke fotoshoot ziet er vaak simpel en makkelijk uit. Maar de kracht zit hem in de voorbereiding. Bedenk vooraf goed wat je wilt en houd rekening met de groep. Als er baby’s bij zijn of iemand slecht ter been is kun je beter geen ingewikkelde buitenlocaties kiezen.

  • Op welke locatie wil je het doen? Oud schuurtje, in het bos, op een strand, in de huiskamer of tuin?
  • Is er een thema qua kleding? Misschien leuk als er enigszins een overeenkomstige lijn in zit. Allemaal feestelijk of juist casual. Of misschien kunnen jullie allemaal iets met een streepje aan doen?
  • Neem je nog attributen mee om de shoot aan te kleden? Zo kun je een leuk tentje maken waar je in kunt zitten, een gezellige picknicktafel maken of verkleedkleding meenemen. Of je pakt helemaal uit en creert een soort absurdistische setting waarin de shoot plaatsvindt?!

2. Verzamel spullen

Zorg dat je vooraf alles hebt klaarliggen dat je op de foto wilt gebruiken. Een leuk picknickkleed met drankjes en hapjes, een strik voor de kleine beeb, gekke hoeden, oude spelletjes; verzamel alles wat je op de foto wilt gebruiken in een kist en zorg dat je het voor aanvang klaar hebt staan.

Foto: Vishal Marapon

3. Prik een datum

Het belangrijkste, prik tijdig een datum waarop iedereen kan. Het is natuurlijk geen optie om alles uit de kast te halen, terwijl de jongste van het gezin ontbreekt. Dan is alle moeite voor niks geweest. Dus zelfs al moet je nog 2 maanden wachten, dan is het niet anders. Extra veel tijd om leuke inspiratie op te doen!

4. Camera juist instellen en een keertje oefenen

Bedenk vooraf welke camera je gaat gebruiken en wie de foto’s gaat maken. Doen jullie dat om de beurt of maakt n van jullie alle foto’s? En voor de complete groepsfoto moet je natuurlijk de zelfontspanner gebruiken. Check van tevoren hoe dit werkt, waar je hem op wilt zetten, of er genoeg licht is en evt. welke instellingen je moet gebruiken.

5. Maak er een leuke activiteit van!

Terwijl sommige zo’n familieshoot fantastisch vinden, kan een ander het weer een verplicht nummertje vinden. Hoe dan ook, zorg dat het een gezellige activiteit is en blijft! Dat doe je door grapjes te maken met elkaar (neem het niet te serieus!), te zorgen dat er voldoende drinken en lekkere hapjes zijn en tussendoor lekker te ontspannen. Gezelligheid staat voorop, dat zul je ook terug gaan zien in de foto’s!

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?