Reisinspiratie voor de zomervakantie
17 maart 2015 

Reisinspiratie voor de zomervakantie

Ibiza

Ibiza is beroemd om het geweldige uitgaansleven, maar het eiland heeft veel meer te bieden. Verdwaal in de kleine straatjes van de steden en dorpen en geniet van de keuze uit heel veel stranden. Ibiza is geschikt voor iedereen, stelletjes, gezinnen en partygangers.

Kom je om te feesten, dan zit je goed in San Antonio, Playa den Bossa en Ibiza-stad. In Ibiza-stad vind je de beroemde discotheken Privilege, Pacha en Amnesia.

Zoek je meer de rustigere plekken dan zit je goed in Portinatx, Santa Eulalia, Cala Vadela, en Cala Llonga. Geniet hier van de kleine dorpen, baaitjes en leuke restaurants en winkels. Deze dorpen zijn erg in trek bij gezinnen en stelletjes.

Wil je wat van beiden? Feesten en rust? Ga dan naar Playa de Talamanca. Dit pittoreske dorpje ligt 15 minuten lopen van Ibiza-stad.

Macedoni – Ohrid

Wil je totaal iets nieuws ontdekken en hou je van rust, cultuur en natuur? Dan zit je goed in Macedoni. Kies voor het plaatsje Ohrid. Ohrid is een historisch stadje dat sinds 1979 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. De stad heeft 365 kerken en is rijk aan monumenten. Ohrid is n van de oudste steden van Europa.

Ohrid ligt aan een meer genaamd het meer van Ohrid. Dit meer is erg bijzonder, omdat het n van de helderste meren is van de wereld. Het water is drinkbaar en er leven 19 vissoorten in.

Portugal – Algarve

Ga je al jaren op vakantie naar de Middellandse zee in Frankrijk en Spanje en wil je wat anders? Kies dan voor de Algarve in Portugal. Het zal een compleet andere ervaring worden, maar wel met het bekende mediterraans gevoel. Officieel is Portugal geen mediterraans land, maar wordt vaak wel zo beschouwd.

De Algarve ligt in het zuiden van Portugal. Het is een prachtige bestemming met mooie baaitjes, gigantische rotsen en kleine vissersdorpjes. Geniet van de prachtige stranden, maak een boottocht en bezoek vroeg in de ochtend n van de markten. Genoeg te doen voor de natuur- en cultuurliefhebbers.

Zit er wat voor je bij, of is de keuze nu nog lastiger geworden? Neem de tijd om je zomervakantie te boeken. Lees je goed in en maak voor jezelf een lijstje wat jij belangrijk vindt. Dan kom je er zeker weten wel uit.

Geniet van de reisvoorbereidingen!

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?