Interieurinspiratie nodig? Rosanne geeft je 3 tips!
03 juli 2019 

Interieurinspiratie nodig? Rosanne geeft je 3 tips!

1. Op reis

Sowieso houd ik enorm van reizen, stedentripjes, roadtrips of verre lange reizen. Echt zo heerlijk! Tijdens een vakantie heb je vaak de tijd en de rust om echt goed om je heen te kijken. Dus dat doe ik dan ook volop! Tijdens een paar dagen Canggu, werd ik zo enthousiast van alle hippe tentjes met prachtige inrichting. De natuurlijke materialen zoals hout en riet, vaak in combinatie met stoer beton geven zon fijne sfeer. Maar ook de gekleurde huisjes in Spanje of Itali geven mij weer inspiratie om thuis meer kleur toe te passen.

2. Mijn dagelijkse leven in Amsterdam

In mijn dagelijkse leven in Amsterdam kom ik in veel in (woon)winkels, barretjes en restaurants. Overal waar ik kom kijk ik eigenlijk naar de inrichting. Wat ligt er op de vloer, welke verlichting hangt er, welke kleuren en materialen zijn er gebruikt en vooral welke ludieke of bijzondere elementen of combinaties zie je.

Het kunnen helemaal tiptop afgewerkte en gestylde ruimtes zijn, maar juist een inrichting van bijvoorbeeld een pop up winkel kan je veel inspiratie geven om low budget/DIY voor juist creatieve oplossingen te kiezen. Ook let ik op kleine dingen, zoals alles op tafel (vaak lege flesjes als vaasjes of blikjes als bestek/servettenhouder), het servies, maar bijvoorbeeld ook de wc rol houder op het toilet!

3. Woonbladen, – beurzen en social media

Uiteraard is online ook enorm veel inspiratie te vinden, via bijvoorbeeld Instagram of Pinterest. Ik kan mijzelf daar uren in verliezen. Dus ik probeer het online scrollen wat te beperken. Naast je eigen smaak en stijl is het volgen van de trends als inspiratie ook altijd interessant. Offline kan je los met woonbladen, beurzen en trend talks die je op de hoogte brengen van de laatste trends.

Mijn tip is eigenlijk vooral: kijk om je heen, wees nieuwsgierig (vraag waar iets vandaan komt), maak fotos en combineer je inspiratie en nieuwe ideen met een fijne goede eigen basis.

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?