Genieten van de tuin

Wat wil je?

Wat heb je nodig om te kunnen genieten van de tuin? Wil je de tuin omtoveren in een bloemenparadijs, of verlang je gewoon naar een fijne, rustige plek om echt tot rust te kunnen komen? Als je niet van tuinieren houdt, kun je maar beter zorgen dat je tuin niet al te veel onderhoud nodig heeft. Anders heb je er meer stress en frustratie van, dan dat je er plezier aan beleeft! Denk dus goed na voor je je tuin een dure make-over geeft. Weet je zeker dat je je Engelse bloementuin echt gaat bijhouden? Of kun je misschien toch maar beter kiezen voor een wat simpeler ontwerp?

Gezinsproject

Waarom zou jij de tuin in je eentje bijhouden? Alle gezinsleden mogen hun steentje bijdragen. Plan een weekend waarin het netjes maken van de tuin centraal staat. Wie maait het gras? Wie wiedt het onkruid? Moet de klimop nog worden gesnoeid? Laat de kinderen de zandbak schoonhouden, en maak afspraken over het opruimen van buitenspeelgoed. Ook kunnen kinderen prima helpen bij het kortknippen van het gras op plekken waar de grasmaaier niet kan komen. Ga vervolgens met zn allen naar het tuincentrum om een paar nieuwe plantjes uit te zoeken.

Ieder een stukje

Ook leuk: geef de kinderen elk een stukje tuin in beheer. Op hun eigen stukje grond mogen ze bijvoorbeeld tomatenplantjes, aardappels of sla planten. Is er geen plek voor een eigen stukje tuin voor de kinderen? Een houten kistje met potgrond voldoet ook. Plant er allerlei soorten kruiden in. Kinderen zullen zich verantwoordelijk voelen voor hun stukje tuin. Dat scheelt jou weer een hoop werk!

Denk aan kleur

Zelfs een schaduwtuin kun je een zonnige uitstraling geven. Kleur kun je op veel manieren toevoegen. Denk bijvoorbeeld aan een grappige roze gieter, gekleurde metalen vlinders of een heus tuinschilderij. Bonte kussens, parasollen en tafelkleden kunnen de tuin enorm opfleuren. Zet een aantal potten neer met mooie bloemen. Op de tuintafel zet je een dienblad met vrolijke kaarsen. Bij winkels als Hema, Action en het tuincentrum vind je voor weinig geld de leukste tuinaccessoires.

Geniet ervan!

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?